Berkin Elvan için yapılan eyleme saldıran polisin kurşunuyla ölen Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada iddianame tamamlandı. İddianamede, olayda kasıt bulunmadığını belirten savcılık, sanık polis hakkında "taksirle öldürmek" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istedi.

Berkin Elvan için yapılan eyleme polis müdahalesinde Okmeydanı Cemevi avlusunda polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada iddianameyi tamamlayan savcılık, sanık polis S.K. hakkında "taksirle öldürmek" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istedi.

Olayda kasıt bulunmadığını belirten savcılığın, olayın 5 ay ardından tamamladığı iddianame onay için başsavcılığa gönderildi.

22 Mayıs'ta Okmeydanı'nda Berkin Elvan için yapılan eyleme polis saldırısı sırasında Cemevi avlusunda bir yakının taziyesi için beklediği sırada vurulan Kurt'un ölümüyle ilgili olay yeri keşfi olayın üzerinden 106 gün geçmesinin ardından yapılmıştı.

Daha önce ifadesi alınan sanık polis S.K. ise ifadesinde "Ateş ettiğim esnada civarda sivil kimse görmediğim gibi beni uyaran, bana seslenen kimse de olmadı" diyerek "sıkma" seslerini duymadığını ileri sürmüştü. (ANF)