Henüz 12 yaşındayken babası ile birlikte evlerinin önünde polislerce 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz ile babası Ahmet Kaymaz, mezarları başında anıldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, 21 Kasım 2004 günü polis tarafından "terörist" denilerek katledilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile babası Ahmet Kaymaz, katledilişlerin 10. yıldönümünde ailesi ve çok sayıda kişi tarafından mezarları başında anıldı. Mezarlıkta yapılacak anma için Atatürk mahallesinde buluşan aile ve halk buradan baba-oğul Kaymaz'ın fotoğraflarını taşıyıp, "Şehîd namirin" sloganları atarak mezarlığa kadar yürüdü.

Varılan mezarlıkta önce saygı durusunda bulunuldu. Burada konuşan Mardin MEYA-DER Başkanı Abdullatif Tabar, yüz yıllardır Kürtlere yapılan yönelik zulmün bugün anne karnındaki çocukların katledilmesine kadar vardığını ifade etti.

DBP Mardin İl Örgütü Eş Başkanı Ömer Öcalan da bu tür katliamları yapan devleti çok iyi tanıdıklarını söyleyerek, "Devlet, yüz yıldan beridir her on senede Kürtlere bir katliam gerçekleştirmiştir. Bu devlet kirli bir devlettir. Kürtlere düşman gözüyle bakıyor. Devlet, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Enes Ata ve onlarca Kürt çocuğunu 'terörist' diyerek hunharca katletti. Bugün ise IŞİD, Türkiye'nin desteğiyle Rojava'da Kürt çocuklarını katletmeye devam ediyor" dedi.

Uğur Kaymaz'ın kardeşi Ali Kaymaz ise, "Türkiye ve ülkemiz olan Kürdistan'da yaşayan tüm halklara karşı yapılan yargısız infaz ve haksızlıklara karşı meşru mücadelemizi büyüteceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kitle dualar okuyup, mezarlıktan ayrıldı. (DİHA)