CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, "Twitter üzerinden Sümeyye Erdoğan'a suikast planı" iddiaları üzerine Twitter'a başvurdu. Oran, "Gönderilen 73 sayfalık belgede sanal şahsiyetle hiçbir yazışmam yok" dedi.

Twitter'dan kendisine gelen 73 sayfalık belgeyi paylaşan Oran, burada "Fuat Avni" adlı kullanıcıyla herhangi bir mesajlaşmasının olmadığını duyurdu. Oran şunları söyledi:

"Bu pislik, çamur yayınlar üzerine hemen Twitter'ın merkezine başvurarak, 'Bana direkt mesajlarımın (DM) tamamını gönderin, bu ahlâksızlığı yapanların suratına çarpayım' dedim. İşte Twitter’in merkezinden gelen resmi yanıt elimde. Twitter’dan bana gönderilen yanıtta dört yıldır @UmutOranCHP adresiyle üyesi olduğum bu hesabımdan yaptığım tüm yazışmalar elimde. Toplam 73 sayfa ve içerisinde malum sanal şahsiyetle ve türevleriyle tek bir satır dahi yazışma yok, olamaz da. Çünkü Twitter hepinizin bildiği bir gerçeği yine bildirdi. Birbirini takip etmeyen hesaplar birbirlerine direkt mesaj gönderemezler. Bu dosyanın tamamını gereğini yapması için avukatıma teslim ettim. Savcının açtığı soruşturmada tek bir kanıt dahi bulamayacağından adım gibi eminim. Onlar avukatımla gereğini yaparlar."

GAZETELERDE YER ALMIŞTI

Bazı gazetelerde, Umut Oran'ın Twitter üzerinden doğrudan mesajlaşma yoluyla Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen "Fuat Avni" adlı kullanıcıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast planladıkları yönündeki iddialar haber olarak yer almıştı. Haberler üzerine savcılık soruşturma açmıştı.

CEZA VE TAZMİNAT DAVALARI AÇTI

Oran, bugün Hürriyet gazetesinde yayımlanan söyleşide de ne Fuat Avni isimli hesabı takip ettiğini ya da referans verdiğini, ne de Anadolu Ajansı dahil çok sayıda basın organı tarafından adeta hesabın gerçek kullanıcısı olarak kanıksanan Emre Uslu ile tanıştığını söyledi.

Sümeyye Erdoğan’a suikast iddialarını bir kâbus olarak yaşadığını söyleyen Oran, tekzip için mahkemeye başvurduğunu, bunun yanı sıra ceza ve tazminat davaları açtığını da belirtti.