TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu milletvekillerinin durumunu görüşmek üzere muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriyle bir araya geldi.

 

TBMM Başkanı Çiçek ve grup başkanvekilleri geçen hafta tutuklu vekillerin durumuyla ilgili bir araya gelmiş, ancak partilerin çözüm önerilerini hazırlamaları için görüşmelere ara verilmişti. Çiçek'in dün grup başkanvekillerini yeniden davet etmesi üzerine gerçekleşen toplantı bu sabah 09.30'da başladı.

 

Toplantıya CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, BDP Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan katıldı.

 

Toplantıda, parti gruplarının tutuklu milletvekillerinin tutukluluk hallerinin sona ermesi için Anayasal ve yasal düzenlemelerle ilgili önerileri değerlendirildi.

 

TBMM'DEN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in muhalefet partileri grup başkanvekilleri ile tutuklu milletvekilleri konusunda yaptığı toplantıda, "Yasal zeminde sorunun çözülmesi için" uzlaşma sağlandı.

 

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada "Yapılan görüşmelerde sorunun siyaset malzemesi yapılmadan 4 parti grubunun mutabık kalacağı bir şekilde yasal zeminde çözümlenmesi hususunda görüş birliğine varıldı" denildi.

 

Halen CHP’li 2, MHP’li 1, BDP’li 6 milletvekili tutuklu olarak cezaevlerinde bulunuyor…