Van'ın Erciş ilçesinde 12 Ekim günü gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece TCK’nın 302. Maddesi “ Ülkenin varlığını ve bütünlüğünü bozmak “ suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanan DBP'li Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, tutuklu bulunduğu Ankara Kadın Kapalı Cezaevi’nden 1 Kasım Genel Seçimleri yönelik bir mesaj gönderdi.

Eş başkan Keskin’in avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi;

''Bir buçuk yıl boyunca yönetimde olduğumuz zaman diliminde halkımızın değerleri olan adalet, eşitlik ve dürüstlük ilklerinden değerli Ercişlilerin destekleriyle hiçbir şekilde taviz vermedik. Türkü,Kürdü Kırgızı ve Yerlisiyle ben Ercişliyim diyen herkesten de destek aldık. Bu destekle partimizin esas ve ilkelerinden taviz vermeden halk için, hak için çalıştık.

Yine siz değerli Ercişli’lerin bu seçimde de amacı ve ülküsü eşitlik, adalet ve dürüstlük olan, ilkeleri için mücadele edecek olan değerli milletvekili adaylarımızdan desteklerinizi esirgemeyeceğine inanıyorum.

Erciş’te kurduğumuz insanlık, adalet ve eşitlik noktasını Türkiye’de de kurup dili, dini, mezhebi ve milleti ne olursa olsun tüm halkların sofradan eşit faydalanabilme mücadelesini veren partime ve halkıma desteklerinizin tam olacağına yürekten inanıyorum .

Ankara kapalı kadın ceza evinden Erciş’in bağına, taşına, denizine, toprağına, yeşiline ve onlara değer katan insanına; yaşlısından gencine, çocuğundan kadınına herkese kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Selamlar.”

(Demokrat Haber)