Şırnak KCK davasının tutuklu sanığı BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın avukatları, ”3. Yargı Paketi” kapsamında tahliye talebinde bulundu.

 

Sarıyıldız’ın avukatları Burhanettin Beşer ve Sercan Değirmenci, Şırnak KCK davasının görüldüğü Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdikleri dilekçede, kamuoyunda ”3. Yargı Paketi” olarak bilinen 6352 Sayılı ”Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun” gereği, müvekkillerinin milletvekili olması, tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin toplanmış olması ve kaçma sebebinin olmaması nedeniyle hakkında adli kontrol kararı verilerek, tahliyesini talep etti.

 

Dilekçede, ”müvekkillerinin ’örgüt üyesi olmak’ suçundan 27 Nisan 2009 tarihinden bu yana tutuklu bulunduğu, milletvekili seçilmesine rağmen tutuklu bulunmasının hukuka aykırı olduğu, mahkemenin tutuklama kararının da milletin iradesinin parlamentoya yansımasının önünde engel teşkil ettiği” kaydedildi.

 

Avukatların talebini değerlendiren cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaasında, ”dosya kapsamına göre adli kontrol kararı verilmesi gerekli olmadığından talebin reddine karar verilmesini” istedi.

 

Mahkeme heyeti, yapılacak değerlendirme sonrasında milletvekili Sarıyıldız hakkında kararını açıklayacak.

 

Bu arada Mardin KCK davasında yargılanan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım’ın avukatı Azad Yıldırım da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ”3. Yargı Paketi”ni inceledikten sonra önümüzdeki hafta müvekkilinin tahliye edilmesi için mahkemeye dilekçe vereceklerini söyledi.