Dün CHP ve MHP ile bir araya gelen ve "hızla hükümet kurulması gerektiği" açıklamasını yapan TÜSİAD heyeti bugün de AKP ve HDP ile bir araya geldi. AKP ile yapılan görüşmenin ardından TÜSİAD, HDP Genel Merkezi'nde HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ve partililerle bir araya geldi.

Yapılan görüşme sonrasında konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, 4 parti ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti.

'ERKEN SEÇİM ÇALIŞMALARININ GÜNDEMDEN UZAKLAŞTIĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ'

TÜSİAD'ın beklentilerini tüm siyasi partilerle paylaştıklarını söyleyen Symes, "Bunlar hükümetten beklediğimiz, demokratikleşme, kalkınma gibi konuları kendileriyle paylaştık. Büyüme için önemli başlıkları paylaştık. Diyalogun çok sağlıklı olduğu toplantılardan çıkıyoruz. Biz siyasi parti liderlerimizin büyük bir sağ duyu ile hükümet kurmak için çalıştıklarını gördük. Herkes kalıcı bir hükümet için çalışıyor. Bu oldukça önemli. Ciddi bir iradenin olduğunu görüyoruz. Erken seçim çalışmalarının gündemden uzaklaştığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

Açıklamanın devamında daha önce sık sık AKP iktidarının hedefinde olan TÜSİAD, AKP ile yapılan görüşme sonrasında Başbakanla buzların eridiğini söyleyen Symes, "TÜSİAD'ın hiçbir şekilde bir tercihi yoktur. Tercihimiz güçlü, kalıcı bir hükümet kurulmasıdır. Herkes çalışıyor ama hayal de görmeyelim her partinin kendi çizgisi var" dedi.

TÜSİAD yapılan açıklama sonrasında HDP Genel Merkezinden ayrıldı.