TÜSİAD, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 15 Eylül 2012 tarihinde yaptığı "beşli çete" iddiasına yanıt verdi.

 

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner geçtiğimiz günlerde, "Uludere’de ne olduğunu anlamak, Afyon’daki patlamanın arka planını, sebeplerini öğrenmek, sorumlularını bilmek ister vatandaş... Susmak da istemez. Ne darbe dönemlerindeki gibi atanmışların, ne de kendi oyuyla seçilenlerin onu susturmasını hiç istemez" diye konuşmuştu. Boyner, "Vatandaşların taleplerinin sindirilmesi kabul edilemez. Demokrasilerde işler böyle yürümez, yürüyemez. Biz bunu kabul edemeyiz" demişti.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bu sözlere “TÜSİAD gerçekten bir halkın temsilcisi olduğunu ifade ediyorsa 28 Şubat'taki kötü rolünün hesabını herkesin verdiği gibi vermeli. Meşru hükümetleri devirebilmek için 5'li çetenin içerisinde yer alanlar bugün halk adına konuşmaya nasıl cüret edebiliyorlar doğrusu bu çok önemli bir gelişme” diyerek karşılık vermişti.

 

Bülent Arınç’ın sözlerine karşı TÜSİAD'dan yapılan kısa açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TÜSİAD, Türkiye’nin iktisadi ve sosyal yaşamının geliştirilmesi ve demokratik standartların yükseltilebilmesi yönünde, öncü bir girişimci temsil kurumu olarak çalışmalarına 41 yıldır devam etmektedir ve Sayın Arınç’ın “28 Şubat süreci” ile ilişkilendirerek “beş’li çete” olarak tanımladığı girişim içinde yer almamıştır. Kamuoyunun bilgilerine sunulur".