HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Türkiye’nin Suriye politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin Afrin’e bir saldırı hazırlığında olduğunu öne süren Beştaş, “Son zamanların en temel gündemlerden biridir. Türkiye’nin içte ve dışta bu kadar sıkışıklık yaşadığı, eleştiriye maruz kaldığı, demokrasinin artık neredeyse bir lüks olarak yaşadığı, her gün yüzlerce insanın gözaltına alındığı bir ortamda sınır ötesi operasyonlar asla kabul edilemez. Türkiye’de tek bir çıkış olabilir oda Türkiye halklarının kardeşliğidir. Başta da Kürt ve Türk halklarının kardeşliğidir” diye belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümetin Afrin’e yönelik açıklamalarını değerlendiren Beştaş, Türkiye’nin Afrin’e yapılması muhtemel operasyonda kendi yurttaşlarına da müdahale etmek zorunda kalacağını savundu.

Türkiye’nin Ortadoğu’da yaşananlardan fayda sağlamaya çalıştığını ifade eden Beştaş, “Türkiye’nin bu gelişmelerden faydalanmak istemesi uluslararası hiçbir güçten onay gelmiyor. Uluslararası güçler IŞİD’e karşı büyük bir mücadele yürütürken, Türkiye bu mücadelede en büyük handikap olarak Kürtleri göstermektedir. Türkiye’nin artık politikasının değiştirmesi gerektiğini söylüyoruz. Herkes bundan rahatsızdır, aksi halde herkesi büyük bir huzursuzluk sarar. Kürtlerden Türkiye’ye zarar gelmez. Türkiye’nin yapıcı bir dış politikayla buradaki yönetime ve oradaki iradeye saygı duymasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Nisan ayında Afrin sınırının karşısına askeri yığınağı yoğunlaştıran, 27 Haziran’da bölgeyi top atışlarıyla hedef alan Türkiye, son olarak dün gece yine Demokratik Birlik Partisi (PYD) denetimindeki bölgeleri ateş altına almıştı.

Afrin’i hedef alan TSK güçlerine YPG de karşılık vermişti.

Türkiye’nin son saldırısında dört sivil yaralanmıştı.

(Kaynak: Gazete Şujin)