BDP Dersim İl Örgütü, "Demokratik kurtuluş ve özgür yaşam' şiarıyla 2'nci Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştirdi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katıldığı kongreye çok sayıda siyasetçi katılım gösterdi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son derece önemli bir tarihi süreçten geçtiklerini ifade ederek, "Bu süreçte ortak bir tavır içinde olmazsak, Ortadoğu halkları ile birliktelik içinde olmazsak bu süreci başarıya ulaştıramayız," dedi ve "Bunu tarih her defasında bize gösterdi. Dersim'de bu birlik ruhunu oluşturabilmişsek bugün ne mutlu bize. Bizim birlik dediğimiz şey teklik değildir. Bizim birlik dediğimiz halkların bütün özgünlüklerini koruyarak, inancını, kültürünü koruyarak özgürlük mücadelesi etrafında kenetlenmesidir" diye konuştu.

Halkların özgürlüğü için ellerinde olan bütün imkan ve olanakları kullanmaları gerektiğini ifade eden Demirtaş, "Kürt halkı, Alevi halkı, Kürdistan halkı acının ve zulmün her türlüsünü en alasını en acı şekilde tattılar," dedi ve halkların her zamanınkinden daha fazla birlik olması gerektiğini belirtti.

'TÜRKİYE'NİN BATISINDA DA İNSANLAR GERÇEKLERLE YÜZLEŞİYOR'

Süreç ile birlikte Ortadoğu halklarının önüne bir fırsat çıktığını ifade eden Demirtaş, şunları aktardı:

"Yaptığımız görüşmelerden ortaya çıkan sonuç şudur. Ortadoğu'daki bütün halk hareketlerinin önünde büyük bir fırsat var. Kürt halkının da, Türkiye'de ezilen bütün halkların önünde bir fırsat var. Bugüne kadar imkan ve olanaklarımız az olabilirdi. Ama çok uzun yıllarla yaratılan değerler sayesinde bugün güçlü bir halk hareketiyiz. Burada şüphesiz ki bütün devrimcilerin katkısı yadsınamaz. Ama Kürtler kendi örgütlemesini adım adım ördü ve örgütlü bir halk gerçeğine dönüştü. Şimdi Türkiye'nin batısında da o perde kalkıyor. Türkiye'nin batısında da insanlar Türkiye'nin gerçeği ile tanışıyorlar. Mücadelenin özgürleştirici ruhuyla tanıyorlar. Bu Türkiye halkları açısından büyük bir fırsattır. Özgürlüğü yakalamak açısından tarihi bir fırsattır."

'SAYIN ÖCALAN'IN DERSİM HALKINA SELAMLARINI GETİRDİM'

Öcalan'ın halka güvenerek bu süreci başlattığını belirten Demirtaş, "Başta Sayın Öcalan'ın Dersim halkına selamlarını getirdim. Sayın Öcalan tarafından bir süreç başlatıldı. Bu süreci Sayın Öcalan, AKP'ye ve Erdoğan'a güvenerek başlatmadı. Bu süreci sizlere, halka güvenerek başlattı. Biz zaten Erdoğan'a güvenmiyoruz. Bu süreçte bizler kendimize güveniyoruz. Yıllardır bu halkın öfkesini örten bir savaş gerçeği var. Şimdi bu kirli savaş durdu ve halk öfkesini sokaklara, meydanlara taşıdı. Devlet ve iktidarlar hiçbir zaman ezilen halkların hakkını altın tepside teslim etmez. Bu hakları almak için halkların direnmesi gerekir. Bunun için hep birlikte örgütlenip mücadele etmeliyiz. Bunun öncülüğünü de kadınlar ve anneler yapmalıdır. Çünkü bu örgütlenmeyi en iyi yapacak olan kadınlardır" şeklinde konuştu.

CHP'DEN İSTİFA EDEN SARIGÜL'E BDP  ROZETİ

Konuşmasının ardından Demirtaş, CHP'den istifa ederek BDP'ye katılan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e rozetini taktı.

CHP'de bir değişimin olmadığını dile getiren Sarıgül, özellikle barış sürecinin başlaması ile birlikte CHP'nin aldığı tutumdan kaynaklı partisinden istifa ettiğini ifade etti. Sarıgül, bundan sonra BDP içerisinde siyaset yapacağını dile getirdi.