CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, "Artık terör örgütleriyle birlikte hareket etme noktasına geldiği" suçlamasına ilişkin, "Terörist tanımını kabul etmiyorum, hatta buna gülüyorum" dedi. 

Bundan sonra daha fazla sokak protestosu düzenleyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Özgür bir ruhum olduğu gerçeğiyle baş edemiyorlar. Eğer biri demokratik olmayan bir kültürden geldiyse, benim yürüyüşüme de terörist yürüyüş diyecektir." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İngiliz The Times gazetesinden Hannah Lucinda Smith'e açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu röportajında Türkiye'yi "demokrasiye geri döndürme" sözü verirken, "Biz 15 Temmuz darbe girişiminin karşısındayız. Yaşananları, 'halkın demokrasi savaşı' olarak tanımlıyoruz. Ama diğer yanda bir de 'Saray'ın 15 Temmuz'u var. Saray darbe girişiminden yararlandı ve beş gün sonra olağanüstü hâl ilan etti. Biz buna 'Saray'ın darbesi' diyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve partisi için "Artık terör örgütleriyle birlikte hareket etme noktasına geldi" açıklamasını yapmıştı.