Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in “Türkiye, DEAŞ ile mücadele eden yegâne terör örgütüdür”, “Türkiye, PKK ve tüm terör örgütleriyle de mücadele eden yegâne terör örgütüdür” sözlerini Meclis gündemine taşıdı.

Katılmış olduğu bir televizyon programında söylemiş olduğu sözlerin çarpıtılarak, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP’nin üst düzey yöneticileri, Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı da dâhil olmak üzere hakkında linç kampanyası başlatıldığını hatırlatan CHP’li Başarır, “Etme bulma dünyası işte. Beni haksız yere linç etmek isteyenler, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in ‘Türkiye bir terör örgütüdür’ anlamındaki sözlerinden ötürü şimdi ne diyecekler merak ediyorum” dedi.

Sözlerinin gerçeklikten koparılarak başlatılan linç kampanyasına AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in de katıldığını hatırlatan Başarır, “Ne yazık ki AKP Sözcüsü Sayın Ömer Çelik, ne olduğunu araştırmadan, dinlemeden, izlemeden kendisi de linç kampanyasına katılmış ve beni kınadığını sosyal medya hesabından açıklamıştı. Şimdi çıksın sosyal medya hesabı üzerinden kendi kendini kınayan bir açıklama paylaşsın” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

-AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e, söylemiş olduğu bu sözlerden ötürü herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır? Ya da suç duyurusunda bulunulacak mıdır?

-Şahsıma, TV programında ifadelerimi açıkça belirtmeme rağmen jet hızıyla soruşturma açılırken, Ömer Çelik’e soruşturma açılması için herhangi bir yerden talimat mı beklenmektedir?

-Kastetmediğim bir sözden dolayı, tarafıma jet hızıyla soruşturma başlatılıp ve yine Milli Savunma Bakanlığı tarafından hakkımda suç duyurusunda bulunulurken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in çok net ifade ettiği sözlerinden dolayı soruşturma başlatılmaması ne derecede ahlaki ve vicdanidir?

-Türkiye’de adalet sistemi Cumhuriyet Halk Partililere ayrı, Adalet ve Kalkınma Partililere ayrı mı işlemektedir?

-Ömer Çelik’in iki kez üst üste “Türkiye terör örgütüdür” demesi, Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesinde belirtildiği gibi “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ve Devleti’ni alenen aşağılamak” değil midir?