Rusya Savunma Bakanlığı'nın Türkiye'nin Suriye'de askeri bir müdahale hazırlığında olduğu iddiasına Türkiye'den cevap geldi. Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili Rusya'nın iddialarının 'Suriye'de kendi suçlarına yoğunlaşan dikkati dağıtma amacıyla ortaya atıldığını söyledi.

Başbakanlık ofisinden üst düzey bir Türk yetkiliRusya'nın, Türkiye'nin kara operasyonu hazırlığında olduğunu ileri sürerek Suriye'deki suçlarından dolayı üzerindeki dikkati dağıtmaya çalıştığını söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Ruslar kendi Suriye'de işledikleri suçları saklamaya çalışıyorlar. Suriye'yi halihazırda istila eden bir ülke olarak sivillere yönelik saldırılardaki dikkati dağıtmaya çalışıyorlar. Türkiye kendi güvenliğine sağlamak için her türlü önlemi alma hakkına sahiptir'
Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz saatlerde Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir müdahale hazırlığı içinde olduğundan şüphenilmesi için "ciddi emareler" bulunduğunu öne sürmüştü.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yaptığı açıklamada, “Elimizde Türkiye’nin Suriye’ye saldırmak için ciddi hazırlıklar yaptığını gösteren kanıtlarımız var. Sınır bölgesindeki yol güzergâhlarındaki değişiklik bunun bariz işaretlerinden biri. Türkiye’nin Açık Semalar Anlaşması’na riayet etmeyerek gözlem uçağımıza Suriye ile sınır bölgesinde uçuş izni vermemesi de yaptıkları planları gizleyebilecek türden değildir. Biz Türkiye’nin bölgede yürüttüğü askeri faaliyetleri elimizdeki başka araçlarla da pekala görüyoruz” demişti.

(Kaynak: Reuters)