Türkiye Barış Meclisi, dün Adana ve Mersin'de HDP'ye karşı gerçekleştirilen bombalı saldırılarla ilgili bir açıklama yaptı. "Kınayarak geçiştirilecek kadar basit bir sorunla karşı karşıya değiliz" diyen Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, AKP'nin ve Erdoğan'ınmitinglerdeki kutuplaştırıcı söylemlerine dikkatçekti.

Türkiye Barış Meclisi, seçim sürecinin normalleşmesi için çağrıda bulundu. HDP'ye yönelik saldırıların ardından bir açıklama yapan Türkiye Barış Meclisi, AKP'ye uyarıda bulundu. Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, "AK Parti yetkilileri, kışkırtıcı, milliyetçi kesimlerin HDP’ye dönük hassasiyetini harekete geçirmeye yönelik söylem ve suçlamalarını terk etmeli" dedi.

Saldırıların kınayarak geçiştirilecek kadar basit bir sorun olmadığını belirten Tahmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’nin geleceğini ve barışını derinden etkileyecek bir sorunla yüz yüzeyiz. Seçim kampanyası boyunca kutuplaştırıcı, siyasal eleştiri ve propagandayı aşan düşmanlaştırıcı nefret söylemleri ve ağır ithamlar adeta kurtlar için puslu hava oluşturmuştur.

AK Parti yetkililerinin HDP’yi kriminalize eden, “silahla, şiddetle” özdeşleştiren söylemleri ve suçlamaları milliyetçilerin, statükocuların, ulusalcıların bu ve buna benzer saldırılarının atmosferini oluşturmuştur.

İki aydır HDP’ye yönelik hiçbir saldırı sonrasında tek bir zanlının gözaltına alınmamış olması, tek bir soruşturma açılmamış olması saldırganları cesaretlendi.

Tekirdağ’da olduğu gibi bir çok yerde kaymakam ve güvenlik güçlerinin saldırganları cesaretlendirici yaklaşım ve tutumların izahı olamaz. Bunlardan ders çıkarmanın zamanı geldi geçiyor. Bir musibet bin nasihatten evladır atasözünün gereği yapılmalıdır.

Hükümet derhal saldırganların yakalanması için harekete geçmeli. Bugüne kadar gerekli önlemi almamış, saldırganları korumuş kamu görevlileri hakkında gerekli yasal işlemler yapılmalı.

AK Parti yetkilileri, kışkırtıcı, milliyetçi kesimlerin HDP’ye dönük hassasiyetini harekete geçirmeye yönelik söylem ve suçlamalarını terk etmeli."

Kaynak: Demokrat Haber