Alparslan  Türkeş 'in ölüm yıldönümü nedeniyle okutulan mevlit programına katılan  MHP Genel Başkan Yardımcısı  Tuğrul Türkeş, 'çözüm süreci'ni hedef alan açıklamalar yaptı.

Türkeş, Başbakan'a yüklendi; "Sıkıştığında rahmetli Türkeş'in sözüne sığınıyo" dedi ve "Günü geldiğinde de 'Milliyetçiliği ayağımın altına alırım' diyor. Senin o bacağını kırarlar, kırarlar!" diye konuştu.

'Süreç'te Başbakan Erdoğan'ın en çok kendilerine sataştığını söyleyen Türkeş'in o konuşması ise şöyle:

"Biz diyoruz ki bu yanlıştır, bizim çözüm önerimizi, çözümü söylüyoruz. Yurt dışından gelen teröristi bitireceksin, terörü bitirip o bölgenin iyi insanı, o bölgenin insanını zengin yapacaksın, başka bölgeden insan yatırım yapmaz, yapamamıştır. O bölgenin insanını zengin et diyoruz, bunu dikkate almıyor. Bu milletin 1000 yıllık kardeşliğini, birliğini, bütünlüğünü bölme, parçalama, buna dikkat et diyoruz, bunu kale almıyor. Bu dil birbirimizi anlamamızda önemlidir. Buna 'zede verme' diyoruz, bunu da anlamıyor. Sıkıştığında rahmetli Başbuğ'un, merhumun sözüne sığınan Başbakan, günü geldiğinde de kendi bakıyor ki manevrasında iş zora giriyor, milliyetçiliği ayağımın altına alırım diyor. Senin o bacağını kırarlar, kırarlar. Türk milliyetçiliği kavmiyetçilik değildir, başka bir milleti üstün gören, veyahut kendini başka milletlerden üstün gören bir fikir yapısı değildir."