AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AKP Karabük İl Başkanlığı Danışma Meclisi'nde konuşma yaptı.

Konuşmasında CHP ve MHP'nin 'çözüm süreci'ndeki tutumunu eleştiren Şahin, "Bazıları 'vatan bölünüyor' söylemleri ile kafa karıştırma çabasında. Bu, vatanseverlik mi'' diye konuştu.

''MHP'nin başında şu anda rahmetli Türkeş olsaydı, çözüm sürecine en büyük desteği verirdi'' diyen Şahin, gazeteci Faruk Bildirici'nin yayımladığı bir kitapta Alparslan Türkeş'in, ''Ülkede bazı olaylar yaşanıyor ve bunların karşısında Türkeş, 'durun, Türkler ve Kürtler birbirinin akrabasıdır, kardeştir. Bunları çatıştırmak Türkiye'yi böler" sözlerini hatırlattı.

Şahin, MHP Genel Başkanı'nın 'bu savaş sürsün' ve  'Terör örgütünün kökü kazınsın, savaş sürsün, kavga devam etsin' söylemine dikkati çekerek, "30 yıldır kökü kazınmadı, 30 yıl daha mı şehit cenazelerini karşılayacağız? " dedi.

''Diyarbakır'da bir miting yapın, göreyim sizi, Şırnak'ta, Van'da yapın'' diyen Şahin, ''Batı, Akdeniz illerinde miting yaparak mangalda kül bırakmıyorsunuz. O bölgeye gidemiyorsunuz. Siz bölmüşsünüz ülkeyi. O bölgeyi gönlünüzden, kafanızdan çıkartmışsınız. Türkiye'yi kafanızda bölmüşsünüz, ey MHP'liler, ey Bahçeli, siz bölmüşsünüz'' ifadesini kullandı.