İdlib başta olmak üzere Suriye gündemiyle toplanan Türk ve Rus heyetleri, Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi. Dışişlerindeki toplantı 3 saat sürdü.

Ankara bugün önemli bir randevuya ev sahipliği yaptı. İdlib'de son dönemde yaşanılanları konuşmak ve Rusya-Türkiye arasındaki koordinasyonu artırmak amacıyla Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmelerde bulunan Rus heyetin temasları sona erdi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin'in başkanlık ettiği heyet Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüştü. Heyetlerde iki ülkenin savunma bakanlığından üst düzey isimler de yer aldı. Heyetler arası görüşme üç saat sürdü. 

Bakanlıktaki görüşmede Türkiye tarafı bir an önce bölgede ateşkes sağlanmasına dönük beklentisini bir kez daha dile getirildi. Görüşmede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki gözlem noktalarına ya da unsurlarına dönük saldırılarda misliyle karşılık verileceği de vurgulandı.

DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA

Görüşmeye ilişkin Türkiye Dışişleri Bajanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığında Dışişleri Bakanlığı, MSB, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Başkanlığı ile RF Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi S. Verşinin ve RF Devlet Başkanı’nın Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi A. Lavrentiev başkanlığında, RF askeri ve istihbarat makamları temsilcilerinden oluşan karma heyetler arasında iki tur halinde 3 saatlik görüşmeler yapıldı.

Heyetler arası görüşmelerde İdlib’teki durum ele alındı, sahada bir an önce sükünet sağlanması ve siyasi sürecin ilerletilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde duruldu. Görüşmelere önümüzdeki hafta devam edilmesi kararlaştırıldı."

Kaynak: Sputnik