DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel,  Adullah Öcalan’a uygulanan tecrite ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tuncel,  "Devlet bilinçli olarak bu politikayı sürdürüp Kürtlerin sinir uçlarına dokunuyor. Nabzını ölçüyor. Kendi yaverlerine bile güvenmedikleri bir aşamada, biz adalet bakanın nasıl güvenelim, yaptıkları sorun yok sözünü kabul edemeyiz" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır’da gerçekleştirilen DTK Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu.

Tuncel’in açıklamaları şöyle:
 
"Yapılan darbe girişimi ile devlete sızma durumu yok, devleti ele geçirme durumu var. AKP'nin İttifakı bozulmuştur, savaş politikaları karşısında yenilmiştir. Askeri darbe püskürtülmüş gibi görünebilir, ama halen bu tehlike devam ediyor. Bunu AKP'de Erdoğan'da biliyor"
 
"Nefes alan kanalları tıkatma saldırısıyla karşı karşıyayız. Tam da onların saldırıyı gerçekleştirdiği noktada yerel demokrasiyi geliştirme çabamızı yükselteceğiz. Buna öncülük yapacak bir yapıya ihtiyaç var. DTK bu konuda öncülük etse bile, siyasal parti olarak bizlerin de bu konuda öncülük etmek görev ve sorumluluğumuzdur. Halkla güçlü bir buluşmayı gerçekleştirerek bunu yapabiliriz. Demokratik cepheyi geliştirmemiz gerekiyor.
 
"Nusaybin'de büyük bir direniş gerçekleştirildi, buna karşı üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz boynumuzun borcudur.
 
ÖCALAN’A UYGULANAN TECRİT
 
"Devlet bilinçli olarak bu politikayı sürdürüp Kürtlerin sinir uçlarına dokunuyor. Nabzını ölçüyor. Kendi yaverlerine bile güvenmedikleri bir aşamada, biz adalet bakanın nasıl güvenelim, yaptıkları sorun yok sözünü kabul edemeyiz. Kürt halk önderi Sayın Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar eylemsellik içerisinde olacak. Derhal CPT'nin gelip bir görüşme yapması gerekiyor. Aksi takdirde yaşananlar bütün Türkiye'de büyük sorunların yaşanmasına neden olur."
 
(Kaynak: DİHA)