İSTANBUL - Uludere'deki ölümlerden AKP hükümetini sorumlu tutan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu İstanbul adayı Sebahat Tuncel, Başbakan Erdoğan'a seslenerek "Eğer bu savaş devam ederse, asıl sizin anneniz ağlar sayın başbakan" dedi.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel, Kartal'da bulunan Pir Sultan Abdal Derneği ve Cemevi'nin açılış törenine katıldı.

Tuncel, ardından Kadıköy İlçesinde bulunan Fikirttepe Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışına katıldı. Tuncel, burada yüzlerce kişi ile birlikte Fikirttepe'de bulunan seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçti. , "Katil Erdoğan " ve "İntikam" sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından Tuncel Fikirttepe Mahallesindeki seçim bürosunun açılışını yaptı.

Seçim bürosuna Şırnak'ta operasyon sonucu yaşamını yitiren gerillaların anısına 12 karanfil bulunan siyah bez asıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Tuncel, yaşamını yitiren gerillalar için 3 günlük yas ilan ettiklerini ve 3 gün boyunca seçim araçlarında müzik çalınmayacağını kaydetti.

Konuşması, "Dişe diş kana kana seninleyiz Öcalan", "Katil Erdoğan katil Erdoğan" ve "Bijî Serok Apo" sloganları ile kesilen Tuncel, HPG'lilerin yaşamını yitirmesinin sadece bölgenin değil Türkiye'nin sorunu olduğuna dikkat çekti.

AKP hükümetine seslenen Tuncel, "Bazı çevreler bu ülkenin birliğini bozmak istiyor. Bu ülkeyi kana bulamak istiyor. AKP'nin savaş politikaları ile 12 Kürt genci öldü. KCK'nin ilan ettiği bu eylemsizlik sürecinde Kürt gençlerini öldürerek, operasyonları sürdürüyorlar. Siz mi savaş istiyorsunuz biz mi? Başbakan, 'Yozgatlı anne de ağlamasın Hakkarili anne de ağlamasın istiyoruz biz' demişti. O zaman neden hala Yozgatlı annenin oğlunu Hakkarili annenin oğlunu öldürmesi için gönderiyorsun? Biz onurlu barış olsun istiyoruz. Eğer bu savaş devam ederse, asıl sizin anneniz ağlar sayın başbakan" diye konuştu.

"Türkiyeli devrimcilerle kardeşlik ve barış için burada yan yanayız" diyen Tuncel, "Bu ülkede askerler ölüyorsa, polisler ölüyorsa, savaş devam ediyorsa bu AKP'nin sorumluluğundadır. AKP'nin savaş politikalarının sonucudur" dedi.

"Türk, Kürt, Lazlar hepimiz bu ülkede eşitçe yaşamak istiyoruz. Sadece Kürt halkı için değil Türkiye'nin tüm halklarının özgürlüğü için mücadele ediyoruz" ifadelerini kullanan Tuncel, Bu başbakan Kürtlere eşit hak vermeyecek, bu operasyonlar bunu gösteriyor. Biz de sokaklarda meydanlarda gösteriyoruz, Türkiyeli devrimcilerle birlikte gösteriyoruz, senin devrin bitmiştir sayın başbakan" diye kaydetti.

Tuncel, konuşmasının sonunda yarın Galatasaray Meydanı'nda 13.00’de yapılacak olan basın toplantısına katılım çağırısı yaptı.

ANF