Dersim'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in katılımıyla belediye konferans salonunda halk toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Sebahat Tuncel'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Burada süreci halkımızla birlikte değerlendirmek için bulunuyoruz. Özelde Türkiye'de genelde ise Ortadoğu'da ciddi bir kaos süreci var ve gittikçe derinleşen bir kriz söz konusu. Bu kaos ve krizi kendi yöntemleriyle çözmeye çalışıyorlar. Ortadoğu devletleri neoliberal politikalarıyla günümüz Ortadoğu'da çok ciddi bunalım yaşıyor. Kapitalist modernite ciddi bir bunalım yaşıyor.

“Ortadoğu'da yaşanan kriz ulus devlet krizidir. 100 yıl önce yapay bir sınırla kurulan devletler halkın taleplerini karşılayamaz hale geldi. Bugün Suriye'de yaşananlar da bu. Suriye'de krizin temel nedeni de ulus devlet politikasının sürdürülemez olmasıdır.

'ROJAVA DEVRİMİ BÜTÜN DÜNYA EZİLENLERİ İÇİN ÖNEMLİDİR'

“Rojava devrimi bütün dünyanın ezilenleri emekçileri için önemli bir devrimdir. Dünyanın bütün ezilen halklarının gözü kulağı Rojava'da. Böylesi önemli bir konuma sahip olan Rojava devrimine karşı Türkiye tam bir düşmanlık politikası yürüttü. Rojava devriminin başarılı olmaması için El Kaide'ye bağlı tüm unsurları destekledi. Yetmedi Suriye krizini Türkiye'ye de getirdiler.

'CHP VE MHP'Yİ TESLİM ALARAK YENİ CEPHE OLUŞTU'

“Şimdi de CHP ve MHP'yi teslim alarak yeni bir cephe oluşturdu. Yenikapı mitingi CHP için teslimiyetin en bariz göstergesiydi. Bir dönem Erdoğan'a laf söyleyenler şimdi sarayın önünde sıraya girmiş durumdalar. Gezi direnişinde ekoloji hareketine öncülük soyunan CHP Yenikapı'ya dört ayak koşmuştur. Erdoğan tam faşizan politikalarıyla birlikte yenilmişken, bu kadar yalnızlaşmışken CHP ve MHP ona can simidi taşıdı.

'ÇÜNKÜ KORKUYORLAR'

“Şimdi darbe sonrası kendine benzemeyen herkese saldırıyorlar. Bugün de Özgür Gündem gazetesine baskın yapıldı, gazete kapatıldı. Özgür Gündem şahsında muhalif basını susturmak istiyorlar, çünkü korkuyorlar. Korksunlar. Bu zorlu dönemde kazanacak olan halklar olacak. Bu yüzden bize düşen görev mücadeleyi büyütüp direnişi güçlendirmek. Kendi rejimini hayata geçirmek için savaş politikasını devreye koyanlar unutmamalıdırlar ki halklar karşısında dik duran hiç bir rejim olmamıştır. Bu savaş politikasının başarılı olmasının imkanı yoktur. Kendi kitlesine güvenmediği için gücünü toplayamadığı için CHP ve MHP'nin kitlesini yanına almaya çalışıyor. Bu da yetmeyecek ona. Sayın Öcalan'ın ona dediği gibi onu kurtaracak tek güç radikal bir demokrasiydi. Bunu yapamadı.”

Kaynak: DİHA