Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Van'da katıldığı açılış töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sebahat Tuncel, Kürt halkına ve partileri üzerinde devam eden baskılara dikkat çekerek, "Van'dan bir kez daha diyoruz ki Kürt halkına yapılan her saldırıya direnmek en meşru hakkımızdır. Dilimize kültürümüze ve kimliğime saldırıya karşı durmak insani bir görevdir.

“Son bir yılda halkımızın evini başlarına yıkan şehirleri yerle bir edenler kendilerini vatansever ilan ediyor, hak ve hukuk isteyen terörist oluyor. Devlet gerçekleri söylediğimiz için bizleri yargılıyor. Bizler gerçekleri söylemediğimiz takdirde onlar gibi oluruz" dedi.

'HALKIN EMANETİNİ SİZLERE VERMEYİZ'

Kanun Hükmünde Kararname ile DBP'li belediyelere kayyum atanmak istenildiğini belirten Tuncel, şu sözlerle tepkisini dile getirdi:

"Bizimle mücadele edemedikleri için DBP'nin yerel yönetimler anlayışı ile baş edemeyince dün gece korsanvari bir şekilde KHK ile belediyeleri merkeze bağlama kararı verdiler. Sizin KHK'lerini ve baskıcı politikalarınızı tanımıyoruz.

“Gece gündüz bu halk çalıştı kazandı. Zorla gece yarısı darbe yaparak belediyelerimize el koymaya çalışanlarına karşı halkın emanetini sizlere vermeyiz. Bu halkın emaneti ve değerlerimizi korumak bizlerin görevidir. Belediyelere atadığınız kayyumu bu halk tanımayacaktır.

'BİZİ ÖYLE DİĞERLERİ İLE KARIŞTIRMASINLAR'

“Bizi öyle diğerleri ile karıştırmasınlar. Tutuklanınca birbirine ihanet eden yapılar ile karıştırmasınlar. Bizler halk hareketiyiz. Halk ile mücadeleyi bugünlere getirdik. 40 yıldır verilen mücadele on binlerce kişi yaşamını yitirdi.

“Bizler yaşamını yitirenlerin görevini devir aldık. 106 tane belediye kazandık. Onlar bize kazanamazsınız diyorlardı. HDP için yine kazanamazsınız dediler. 80 milletvekili ile Meclis'e girdik."