"Siz halk iradesini bir binaya sıkıştırabilir misiniz?" diye soran DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Gerekirse her ev bir belediye olur. Her mahalle her sokak fark etmez, biz halkımızla, işçilerle emekçilerle kendi geleceğimizi, kurma konusunda kararlıyız” dedi.  

Cumhurbaşakanı RecepTayyip Erdoğan'a, "Ben yüzde 52 oy ile geldim, halkın seçtiğini nasıl tanımazsınız" sözlerini hatırlatan Tuncel, "Hodri meydan, gel seçim yapalım" ifadesini kullandı. 

HDP Mersin İl Örgütü ve DİSK Genel İş Mersin Şubesi, belediyelere atanan kayyım ve eğitim emekçilerinin açığa alınmasına ilişkin DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in katılımı ile Akdeniz Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya, Akdeniz Belediye eşbaşkanları Yüksel Mutlu, Fazıl Türk ile Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ile KESK Mersin Şubeler Platformu'nun yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. “OHAL kaldırılsın, işinden atılan emekçiler görevine dönsün, kayyum kaldırılsın halkın seçtiği iradeye dokunma” pankartı açılan açıklamada sık sık “OHAL’e hayır” ve “İrademe dokunma” sloganları atıldı.

'TARİHİ, DİRENENLER YAZDI'

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise, faşizme karşı boyun eğmeyi değil direnmeyi seçtiklerini belirterek, “Egemenler bize diyor ki ‘ya bize biat edeceksiniz ya da size yaşam hakkı tanımıyoruz’ bizde buradan bir kez daha haykırıyoruz sizin gibi çok diktatörler geldi geçti ama tarihi direnenler yazdı. Bizi böyle baskı ve zor politikalarınızla korkutamazsınız. Devletin bütün aygıtlarını bize karşı kullanıyorsunuz, ülke halklarını baskı altına alarak sindirdiğinizi düşünüyorsunuz ama yanılıyorsunuz” dedi.

Şair Nazım Hikmet'in 1925 yılında kaleme aldığı Kerem Gibi adlı şiirinin "Sen yanmasan, ben yanmasam nasıl çıkar karanlık aydınlığa” dizeleri ile konuşmasını sürdüren Tuncel, şöyle devam etti: “Bütün mesele bu şimdi yan yana gelmenin, el ele tutuşmanın, yürek yüreğe direnişi geliştirmenin zamanıdır. Şimdi omuzları düşük, morali düşük, başı önünde olmanın zamanı değil. Omuzları düşük olacak başı önde olacak olanlar varsa onlarda bu ülkeyi bu hale getirenlerdir." 

'GEREKİRSE EV BİR BELEDİYE OLUR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Ben yüzde 52 oy ile geldim. Halkın seçtiğini nasıl tanımazsınız" sözlerini hatırlatan Tuncel, "Hodri meydan. Gel seçim yapalım. Gel sandık kuralım, sandıktan kim çıkıyorsa biz buna razıyız. Onlar kendine güvenemiyor. Belediyelerimize kaymakam, vali ve vali yardımcılarını atadılar. Belediyelerimiz birer karakola dönmüş durumda. Her parti binamız bir belediyedir. Belediyelere el koymuş olabilirler siz halk iradesini bir binaya sıkıştırabilir misiniz?. Gerekirse her ev bir belediye olur. Her mahalle her sokak fark etmez, biz halkımızla, işçilerle emekçilerle birlikte kendi geleceğimizi, kurma konusunda kararlıyız.” 

‘TERÖRE DESTEK VEREN VARSA O DA  AKP'DİR' 

Açığa alınan 11 bin 285 öğretmenin hukuksuz bir şekilde işlerine son verildiğini anımsatan Tuncel, “Öğretmenlerin tümü TMK kapsamında açığa alınıyor bazıları ise tutuklanıyor. Bahaneleri ne 'teröre destek veriyorlar'. Bu ülkede teröre destek veren varsa o da AKP’nin kendisidir” diye belirtti.

'BARIŞ SÜRECİNİ AKP BİTİRDİ'

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile gönderdiği son mesaja da değinen Tuncel, şunları aktardı: “Sayın Öcalan bize çok önemli bir mesaj gönderdi.

KCK'de bir deklarasyon yayınlayarak, barışa hazır olduğunu göstermiştir. Bunlara gelen cevap ise 'daha acımasız olacağız" şeklinde olmuştur. Diri diri yaktınız, evlerimizi başımıza yıktınız daha nasıl acımasız olabilirsiniz. Bu acımasızlık karşısında ne gördünüz, bir tane dahi diz çöken görmediniz. Direniş gördünüz.” 

Tuncel'in konuşması ardından açıklama sloganlar eşliğinde son buldu. 

KAYNAK: DİHA