DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır’ın DBP’li Silvan ve Sur belediyelerine kayyum atanması yönündeki haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tuncel, “15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek sivil darbeyi hayata geçirmiştir ve kendisine muhalif olanları devre dışı bırakma çabası içerisindedir. AKP hükümeti Kürt halkının nefes almasını engellemek istiyor. AKP’ye göre tüm Kürtler teröristtir ve bu bakışla belediyelerimizi hedef haline getirmiştir” dedi.

DAİŞ’E HİZMET EDEN BELEDİYELERİNE ATASINLAR’

DBP’li belediyelerin halka hizmet ettiğine değinen Sebahat Tuncel, Kürdistan’da yaşayan halkları “terörist” gören bir anlayışın belediyeleri işlevsiz hale getirme çabasında olduğunu söyledi.

“DAİŞ ve El-Nusra’ya açık şekilde hizmet eden AKP belediyelerine ilk olarak kayyum atanması gerekiyor” ifadelerini kullanan Tuncel'in açıklamaları şöyle:

"AKP çöktürme planını hayata geçiriyor. Kürt halkı bunu çok net görmelidir. “Kürt kentleri yerle bir edilerek savaş giderek derinleştiriliyor. Buna karşı direnmekten başka çaremiz yoktur. Bugün belediyelerimiz etrafında, açlık grevi etrafında kenetleme günüdür. Kürt halkı her zaman saldırılara karşı gerekli tepkiyi vermiştir. Bugün de o tepkiyi gösterme zamanıdır. AKP’nin çöktürme politikalarına karşı dur deme günüdür.

"DBP olarak halkımızdan aldığımız moral ve güçle bu sürece öncülük ederek bu direniş etrafında kenetlenip mücadeleyi büyüteceğiz. Mutlaka ama mutlaka zafere ulaşma sözünü yeniliyoruz.’’

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aysoy, belediyelere kayyum atandığı haberlerini yalanladı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un kayyum haberlerini yalanlamasının ardından, Doğan Haber Ajansı, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçe belediyelerine kayyum atandığına ilişkin haberini geri çekti.

(Kaynak: ANF)