DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 6 aydır tutuklu olan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in tahliye edildiği duruşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Tuncel, "Yargılama kaldırılıp dava düşmüş olsaydı o zaman demokrasiden bahsedebilirdik. 2 bin 500 arkadaşımız cezaevinde. Bu hukuki değil siyasidir" dedi.

Partisinin açıklama ve etkinliklerinde yapmış olduğu konuşmalar nedeniyle tutuklu olan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasında tahliye edilmesi ardından adliye önünde açıklama yapılmak istendi.

Adliye önünde bekleyen polislerin OHAL'i gerekçe göstererek açıklamaya izin vermemesi üzerine HDP'li vekiller ve polisler arasında tartışma yaşandı.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, polis ablukasına rağmen açıklamada bulundu.

'ADALET SARAYI’NDA ADALET DAĞITILMADIĞINI BİLİYORUZ'

Tuncel’in açıklaması şöyle:

"Burada yaşanan engelleme, basının karatılmasının bir sonucudur. Burada Kamuran Yüksek değil demokratik siyaset yargılanıyor. Halkın muhalefet yapma hakkı bize düşüyor. Hukuksuzluğa hayır demek anlamına geliyor. Olmaması gereken bir şeydi. Eylem ve direniş özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır. Yargılama kaldırılıp dava düşmüş olsaydı o zaman demokrasiden bahsedebilirdik. 2 bin 500 arkadaşımız cezaevindedir. Bu hukuki değil siyasidir. Adalet saraylarında adaletin dağıtılmadığını çok iyi biliyoruz."

'BU DAVA AYIBIN GÖSTERGESİ'

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, demokratik siyasete karşı tutuklamaların devam ettiğine ifade ederek, "5 aydan bu yana tutuklu bulunan Kamuran Yüksek'in tek suçu halkı adına konuşmaktı. Konuşmadan bir siyasi parti başkanı ne yapabilirdi? Bu dava bir ayıbın göstergesidir. Keşke böyle bir dava hiç açılmamış olsaydı. Serbest kalmasından kaynaklı çok mutluyuz. Tüm zindanda bulunan düşünce suçlularının çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

(Kaynak: DİHA)