ABD Başkanı Donald Trump, İran'ı izlemek için Irak'taki Amerikan askerlerini ülkede tutmak istediğini söyledi.

Trump CBS'e verdiği röportajda, Venezuela'ya asker göndermenin bir 'seçenek' olduğunu açıkladı.

Trump, ayrıca Irak'taki Amerikan askerlerinin 'İran'ı izlemek için' gerekli olduğunu söyleyerek buradaki askerlerin geri çekilmeyeceğinin sinyalini verdi.

ABD'nin Afganistan'daki askeri varlığına da değinen Donald Trump, bu ülkedeki asker sayısını azaltmak ve sadece istihbaratı bırakmak istediğini söyledi.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, CBS kanalına verdiği kapsamlı röportajda, Suriye’den çekilme için bir tarih vermekten kaçındı. Trump, çekilmenin aylar içinde gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair bir soruya, “İsrail’i korumamız lazım. Sahip olduğumuz diğer şeyleri korumamız gerekiyor. Ama evet- zaman içinde dönecekler” dedi.

CBS’in Face The Nation programı için Margaret Brennan’a konuşan Trump, Suriye’de asker tutmanın çok maliyetli olduğunu ve gerekirse ‘geri dönebileceklerini’ söyledi.

“Gerekirse geri döneriz. Çok hızlı uçaklarımız var” deyip şöyle devam etti: “Çok hızlı geri gelebiliriz ve ben, terk etmiyorum. Irak’ta bir üssümüz var.” IŞİD’in elindeki son toprakların da alınması sonrasında Suriye’deki askerlerin Irak üzerinden çekileceğini söyleyen Trump’a, “Yani aylar içinde mi?” diye soruldu. Trump bu soruya yanıtında, “İsrail’i korumamız lazım. Sahip olduğumuz diğer şeyleri korumamız gerekiyor. Ama evet- zaman içinde dönecekler. Bakın biz dünyayı koruyoruz. Tarihte herhangi birinin harcamadığı kadar çok para harcıyoruz” dedi.