ABD Başkanı Donald Trump, New York’ta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump, Kürtlerle birlikte IŞİD’i yenilgiye uğrattıklarını ifade ederek, “Kürtler harika insanlar ve iyi savaşçılar, herkes iyi savaşçı değil” dedi.

Trump, New York’ta düzenlediği basın toplantısında Rûdaw muhbari Mejid Nizameddin Gli’nin sorusu üzerine şunları söyledi:

“Biz çok yardımda bulunuyoruz. Bildiniz gibi, onlarla iyi dosttuk, omuz omuza IŞİD’e karşı savaştık. Geçtiğimiz dönemde Ortadoğu’da IŞİD’i yenilgiye uğrattık. Bunu Kürtlerin büyük desteğiyle yaptık. Onlar büyük savaşçılar. Biliyorsunuz bazı insanlar büyük savaşçıdır, bazıları ise değil. Kürtler büyük savaşçılar, onlar çok çok büyük halklar. Şuan tam da bu meseleyi konuşuyoruz.”

Çok teşekkürler, Mejid Nizameddin Gli, Rûdaw Medya Grubu’ndan. Bir soru sormak istiyorum, sürekli şundan bahsediyorsunuz…

Nereden, nereden dediniz?

Rûdaw Medya Grubu Kürdistan Bölgesi’nde, Irak’ın kuzeyi, Ben Kürdüm.

Harika insanlarsınız.

‘BEN KÜRTLERİ ÇOK BEĞENİYORUM’

Çok teşekkürler sayın başkan.

Harika insanlar, çok teşekkürler. Kürt müsün? Onlar harika insanlar ve büyük savaşçılar. Ben onları çok beğeniyorum. Devam edin soruya.

Sayın başkan, her zaman müttefiklerinizi destekleyeceğinizi ifade ediyorsunuz. IŞİD yenilgiye uğradıktan sonra Kürtler hem Irak hem de Suriye’de karşıtları tarafından gelen ciddi bir baskı altında.

Bu doğru.

‘ÇOK YARDIMDA BULUNACAĞIZ’

Onlar IŞİD’in yenilgiye uğratılmasında Amerika’ya yardım ettiler. Onları desteklemek adına neler yapacaksınız?

Çok yardımda bulunacağız. Bildiniz gibi, onlarla iyi dostuz, omuz omuza IŞİD’e karşı savaştık, geçtiğimiz dönemde Ortadoğu’da IŞİD’i yenilgiye uğrattık. Bunu Kürtlerin büyük desteğiyle yaptık. Onlar büyük savaşçılar. Biliyorsunuz bazı insanlar büyük savaşçıdır, bazıları ise değil. Kürtler büyük savaşçılar, onlar çok çok harika halklar. Şuan tam da bu meseleyi konuşuyoruz.

Onları desteklemek adına ne yapacaksınız?

Dediğim gibi, bu durumu görüşeceğiz, görüşmelere başladık. IŞİD’i yenilgiye uğratmak için Kürtler bize büyük destek oldu.

Kaynak: Rudaw