TKP bu yıl yapılacak genel seçimlerde "Boyun eğmeyen 500 bin kişi aranıyor" sloganıyla katılacağını duyurdu.

İSTANBUL- Genel seçimlerde "birlik, ittifak, bağımsız adaylık" tartışmaları sürerken cepheleşme çağrısı yapan TKP, seçimlere tek başına gireceğini açıkladı.

TKP açıklamasında şöyle denildi: "Türkiye Komünist Partisi'nin yetkili kurulları, bu yıl yapılacak ve partinin ülke çapında bütün seçim çevrelerinde kendi adıyla katılacağı genel seçimlere ilişkin değerlendirme ve ön hazırlık çalışmalarını tamamlamıştır."

Açıklamada "Ülkede sol birikim ve toplumdaki hoşnutsuzluk, AKP'nin yıkıcı dönüşümlerine boyun eğmemek için yeterli enerjiye sahip olduğu gibi, bu dönüşümlerle uzlaşma arayışı içindeki diğer siyasi partilere mahkûmiyeti kabullenmeyecek bir iradeyi de taşımaktadır. İşte bu toplumsal gücün parçası olanları, siyasi dengeleri köklü bir biçimde değiştirmeye, sanıldığından daha zayıf olan bugünkü siyasal iktidarı püskürtecek devrimci iradeye omuz vermeye çağırmaktadır" ifadelerine yer verildi.

TKP, son dönemde ÖDP, EMEP ve Halkevleri çevresi ile yakın görüntü veriyordu. Seçimlerde Sosyalist Blok oluşturarak birlikte girme ihtimalleri konuşuluyordu. Ancak, seçime dört ay varken TKP "500 bin oy" hedefiyle tek başına seçimlere gireceğini açıkladı.