TKP ismi üzerinden son günlerde yaşanan gerilimlerin sona erdirilmesi için HDK, ÖDP ve Halkevleri'nin girişimleri sonuç verdi. Ürün Dergisi çevresince kurulan TKP, ismini TKP 1920 olarak kullanacağını açıkladı.

 

TKP 1920 adına yapılan açıklamada, “TKP Kurucular Kurulu, tüm bölgelerden gelen temsilcilerin katılımıyla yaptığı toplantıda, başta ülke içindeki ve dışındaki partili yoldaşlarımızdan, parti dostlarımızdan, çevremizden ve bizimle ortak işler yapmayı hedefleyen sol, sosyalist, devrimci kurumlardan gelen önerileri görüşmüş, Parti ismine bizi bütünleyecek bir ilave koyma kararına oybirliğiyle karar vermiştir.

 

1920 yılında kurulan, her zorluğa karşı onurlu mücadelesini sürdüren ve bugün yasal olarak varlığını devam ettiren Türkiye Komünist Partisi, TKP'mizi, bundan sonra kuruluş tarihimizle birlikte anmamız, Partimizin istemediğimiz geleneklerle karıştırılmasını önleyecektir. Bundan sonra Partimiz adına yapılan bütün açıklamalar ‘TKP 1920’ olarak duyurulacaktır” denildi.

 

TKP 1920, sorunun çözümü noktasında inisiyatif alan HDK, ÖDP, Halkevleri ve SODAP başta olmak üzere sol kamuoyuna teşekkür etti. (anf)