Kemal Okuyan, "TKP'deki görüş ayrılığı çözülemedi" dedi, 13 Temmuz'daki kongrelerde kimin ne dediğinin ortaya çıkacağını belirtti. Okuyan'a göre, bu iş yaz döneminde öyle ya da böyle bitecek.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komitesi'nde bir süre önce ortaya çıkan görüş ayrılığı aşılamadı. TKP, 13 Temmuz Pazar günü iki ayrı kongre yapacak.

Yonhaber.com'un haberine göre aralarında Aydemir Güler ile Kemal Okuyan'ın da bulunduğu merkez komitenin 12 kişilik üyeleriyle, aralarında Erkan Baş ve Metin Çulhaoğlu'nun bulunduğu 11 kişilik üyeleri tek kongre yaparak sorunları aşma konusunda anlaşamadı.

YÖN radyoda Gündem programına katılan Kemal Okuyan, parti içindeki bu sürecin 13 Temmuz'da tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Okuyan, şunları söyledi: "TKP'deki görüş ayrılığı çözülemedi. Bir taraflaşma dinamiği yaşanıyor. Taraflaşmanın siyasallaşması parti kamuoyu açısından kritikti. Şimdi 13 Temmuz'daki kongrelerde kimin ne dediği ortaya çıkacaktır. Ondan sonra bakılacak. Muhtemelen bu süreç 13 Temmuz'da bitmeyecek. 13 Temmuz'da en azından bir fotoğraf ortaya çıkacak. Fakat çok uzayacağını da zannetmiyorum. Çünkü Türkiye Komünist Partili insanlar hangi tarafta dururlarsa dursunlar öncelikle Türkiye'deki siyasal problemlere odaklanmayı tercih edecek insanlardır. O yüzden aylara varacak bir krizin olmayacağını düşünüyorum. Bir şekilde bu yaz döneminde bu işin öyle ya da böyle biteceğini düşünüyorum."

(ETHA)