Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından Türkiye'nin NATO'dan çıkması ve ABD'ye tahsis edilen İncirlik Üssü'nün kapatılması için imza kampanyası başlatıldı.

​TKP tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kampanyanın partinin yayın organı Boyun Eğme'de de yayınlanacağı belirtilirken, kampanyayla ilgili şu ifadelere yer verildi: 

"Emperyalist sömürüye son vermek, bir yabancı güç değil Türkiye'nin zenginlerini varlığının parçası yapmış bir sömürü birliği olarak emperyalizme kapıyı göstermek gerekiyor. Bunun için hemen yapılabilecek, yapılması gereken şeyler var. TKP, bunun çağrısını yapıyor: NATO'dan çıkılsın, İncirlik üssü kapatılsın."

"Memleketine ve geleceğine sahip çıkan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak;

1- Ülkemin sınırları içinde Amerikan üslerinin bulunmasını istemiyor, başta İncirlik olmak üzere, ABD ve NATO ülkelerinin kullanımına açılan, askeri üslerde bulunan, tüm yabancı asker ve danışmanların sınır dışı edilmesini,

2- İncirlik üssünde bulunan ve ülkemiz ve bölgemiz için büyük tehdit oluşturan, nükleer silahlara el konulmasını, ve bu silahların sökülerek kullanılmaz hale getirilmesini,

3- Türkiye'nin terör örgütü NATO'dan derhal çıkmasını; yurtdışında NATO operasyonlarında görev yapan tüm TSK personelinin geri çağrılmasını, talep ediyorum.