Türkiye İşçi Partisi (TİP), Newroz'a ilişkin bir açıklama yayınladı.

"Halklarımız kazanacak, Dehak'ların saltanatı yıkılacak" başlığıyla yayınlanan açıklamada, "İktidarın Kürt halkına karşı uyguladığı saldırı, AKP-Saray Rejimi’nin bekasını korumak gayesinden ayrı düşünülemez. Halklar arasında etnik, dinsel, mezhepsel her türlü çatışmanın körüklenmesi, faşist iktidarların ayakta kalmasını sağlayan en işlevli yoldur" denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Halklarımız kazanacak, Dehak’ların saltanatı yıkılacak

Newroz Piroz Be!

Bu yıl Newroz’u kriz ve baskı koşullarının damga vurduğu bir yerel seçim döneminde kutluyoruz. Ülkemizde kanayan bir yara haline gelen savaş ve baskı politikalarının keskinleştiği, ekonomik krizle birlikte işsizliğin ve yoksulluğun tırmandığı, halklarımızın direniş kültürünün muktedirleri korkuttuğu bu dönemde, AKP-Saray Rejimi de iktidarını korumanın tek yolunun baskı ve şiddetten geçtiğini görerek OHAL koşullarını aratmayan faşizan yöntemlere başvuruyor.

İktidarın Kürt halkına karşı uyguladığı saldırı, AKP-Saray Rejimi’nin bekasını korumak gayesinden ayrı düşünülemez. Halklar arasında etnik, dinsel, mezhepsel her türlü çatışmanın körüklenmesi, faşist iktidarların ayakta kalmasını sağlayan en işlevli yoldur.

Bu nedenle, içinden geçtiğimiz seçim dönemindeki söylemlerinde de Kürt düşmanlığına başvurmaktan geri durmayan AKP-Saray Rejimi, Kürt siyasetçileri hukuksuz biçimde tutuklamasına, seçilmiş belediyelere kayyım atamasına, HDP’li üye ve çalışanları gözaltı ve tutuklama terörüne maruz bırakmasına rağmen halklarımızın direnişini teslim alamıyor.

130 günü geride bırakan Leyla Güven’le birlikte binlerce tutsağın hukuksuz tecrit koşullarına karşı başlattıkları açlık grevi de bu Newroz’da direniş kararlılığını besliyor. Çünkü bu direniş, coğrafyamızdaki tüm halkların zalime karşı binlerce yıldır baş eğmeyen onurundan besleniyor.

İşte Newroz, bu nedenle, zulme karşı başkaldırının bayramıdır.

Newroz, faşizme karşı teslim olmayanların yaktığı ateştir, Kürt halkının bir direniş mirası olarak Ortadoğu halklarına armağan ettiği türküdür.

Newroz, coğrafyamızın tüm halklarının kardeşçe, barış içinde ve özgür günlerde yaşamasının kavgasıdır.

Türkiye’nin devrimcileri ve sosyalistleri olarak, bir kez daha ilan ediyoruz: Eşitlik, özgürlük ve kardeşlik mücadelemiz, ülkemizin halklarının ortak geleceğini el ele, birlikte kurma irademizden ayrılamaz. Bu birlik ve ortak yaşam kararlılığı, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de zalimlerin, halk düşmanlarının, savaş kışkırtıcılarının, yani her türden Dehak’ların saltanatını yerle bir edecektir.

Mutlaka biz kazanacağız…

Kürt ve Türk halklarının, umudu büyütenlerin, zulme baş eğmeyenlerin Newroz bayramını kutlarız.

Yaşasın Newroz!

Newroz Piroz Be!

Türkiye İşçi Partisi"