CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler 4 Ekim'de TBMM'ye gelecek Suriye tezkeresinin reddedilmesinin TBMM'ye yakışan tavır olacağını savunarak, "Bu tezkerenin Meclis'ten geçmemesi için var gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi.

Birgül Ayman Güler, 4 Ekim'de Meclis'e getirilecek olan tezkereyi değerlendirdi. AKP Hükümeti'nin Suriye konusunda izlediği politikalara değinen Güler, Hükümetin başından beri yanlışlar ve çelişkiler içinde olduğunu, uzun süredir savaş kışkırtıcılığı yaptığını söyledi.

Güler, "AKP Meclise Suriye savaş tezkeresi getireceğini söylüyor. Hükümet, Suriye konusunda, TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesine ilişkin bir yıl süreyle izin verilmesini öngören tezkereyi geçtiğimiz yıl bizim reddetmemize karşın sayısal çoğunluğu ile çıkarmıştı. Mevcut tezkerenin süresi önümüzdeki 4 Ekim'de doluyor. AKP de Meclise yeniden tezkereyi getirerek saldırganlığına zemin oluşturmaya çalışıyor. Bütün gücümüzle buna dur diyeceğiz. Irak'a saldırıyı hedefleyen 1 Mart tezkeresini o dönemin TBMM'si nasıl geri çevirmişse, bugün 4 Ekim günü gelecek olan tezkerenin geri çevrilmesi TBMM'ye yakışan tavırdır. Bu tezkerenin Meclis'ten geçmemesi için var gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi. (haber 7)