Gezi Parkı eylemleri sırasında Beşiktaş'taki apartman dairesinde tencere-tava çalarak ''kişilerin huzur ve sükununu'' bozdukları iddiasıyla yargılanan 3 sanık için beraat kararı çıktı.

Duruşmada şikayetçi Hilal K.'nın mahkemeye sunduğu, "tencere-tava" adlı CD izlendi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen komşu Dilek B, ''Olay tencere-tava davası değildir. Hilal hanım çok fazla sayıda hayvan beslediği için apartmanda zaman zaman imza toplanarak, belediyeye şikayet etmiştik. Hayvanlar yüzünden apartmanı pire basmıştı. Şikayetimize rağmen Hilal hanım devam etti. Bu yüzden Filiz hanıma husumet beslemiştir. Filiz hanım tencere-tava çalmamıştır" dedi.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklara yüklenen suç açısından kasıtlarının bulunmaması nedeniyle sanıkların ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Beşiktaş'ta oturan ev hanımı Hilal K, 6 Haziran 2013'te üst katta oturan komşularının, tencere tava çalarak kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle polise şikayette bulunmuştu. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, 3 sanık hakkında "kişilerin huzur ve sükununu bozmak" suçundan 3'er aydan birer yıla kadar hapis cezası istenmişti. (Ntv)