Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde halk ile buluştu.

Temeli, "Demokrasi güçleri yaşadığımız kentlerde iktidara gelecek. Demokrasi güçlerini hep birlikte tüm ilçelerde ve illerde AKP-MHP iktidarına karşı iktidara taşıyacağız" dedi.

'NEWROZ RUHU İLE SANDIĞA GİDECEĞİZ'

HDP'nin Arnavutköy Belediye Eşbaşkan adayları Yavuz Kahraman ile Emine Korkmaz’ın halkı selamlamasının ardından HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu halka hitap etti.

AKP-MHP ittifakının savaş ve şiddet politikasının devam etmesini istediklerini ifade eden Şenoğlu, "Biz barışın, demokrasinin gelmesi için oylarımızı kullanacağız" dedi.

Şenoğlu, 31 Mart seçimlerinde kullanılacak oyların Newroz'un ruhunu temsil etmesi gerektiğini dile getirdi. Açlık grevini de hatırlatan Şenoğlu, “Sayın Öcalan rolünü oynasın diye İmralı tecridinin kaldırılmasını istiyorlar. Sayın Öcalan en güçlü mesajlarını Newroz meydanlarında verdi. Newroz, halkların kardeşliği, barışı demek. Onun için biz Newroz ruhu ile oyumuzu kullanacağız. Kürdistan'da kayyumları def edeceğiz, Türkiye'de kaybettireceğiz" diye konuştu.

‘BU KENTİ YOLSUZLUĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ’

Şenoğlu'nun ardından HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin halkı selamlaması ile coşku doruğa çıktı.

"HDP halktır halk burada" sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Temelli, "Yedi tepeli şehrimize hakaret edenlerden çok yakında hesap soracağız. Güzel İstanbul'umuzu çok daha güzel bir şekilde, demokrasi ile yöneteceğiz. Bu kenti yolsuzluğa, talana, hırsızlığa teslim etmeyeceğiz" dedi.

'TEKÇİ ANLAYIŞA YETER DİYORUZ'

Tüm halkların ve inançların tekçi anlayışa karşı yan yana olduğunu dile getiren Temelli, "Artık yeter diyoruz bu tekçi anlayışa. Biz bir aradayız, bir yere gitmiyoruz. Burası bizim ülkemiz. 31 Mart'ta sandığa gidiyoruz. 20 milyon Kürde 'defolun' diyenlere cevabını sandıkta vereceğiz. Biz anlıyoruz bu korkularının nedenini. Çünkü onları süpürmeye geliyoruz. Bütün kötülükleri, nefreti, çöpü çamuru hep birlikte süpürüp atacağız. Kayyumlardan bu ülkeyi birlikte kurtaracağız" diye konuştu.

'SİLAHLANMANIN OLDUĞU YERDE TOPLUMSAL BARIŞ OLMAZ'

Irkçılığın insanlık suçu olduğunu belirten Temelli, "Kim ki ırkçılıktan besleniyorsa onun karşısındayız. Irkçılığın nasıl bir felaket olduğunu, insanlığa nasıl bir acı yaşattığını daha bir kaç gün önce Yeni Zelanda'da yaşadık. Irkçılık insanlığın kutsalına, değerine önem vermez. Irkçılık bir hastalıktır. Nerede bir ırkçılık varsa hep birlikte kınayalım. Bu olayı bir siyaset malzemesine çevirmeyelim. Bu görüntüleri paylaşmayalım, kötülüklerine alet olmayalım. Karşı çıkacaksak çok net çıkalım. Yeni Zelanda'da bu olayın ortaya çıkması yanlış politikalardır. Yanlış silahlanma politikalarının sonucudur. Silahlanma istemiyoruz, ülkemizde de istemiyoruz. Silahlanmanın olduğu yerde toplumsal barış olmaz" diye konuştu.

'LEYLA TÜRKİYE HALKLARININ ONURUDUR'

Leyla Güven'in direnişini selamlayan Temelli, "Tüm Türkiye halklarının onurudur. Hem Leyla Güven hem de onunla birlikte açlık grevinde olan yüzlerce yoldaşımız onurumuzdur. Çünkü, talepleri meşrudur, haklıdır, yasaldır. Adalet istiyorlar, hukuk istiyorlar. Adalet Bakanına her gün olduğu gibi bugün de sesleniyorum; hukuk ne diyorsa yapın. Siyasete malzeme olacak bir konu değil, insani bir taleptir. Sayın Öcalan avukat ve ailesi ile görüşsün. Bu talebi yok sayarsanız ülkeyi tecride atarsınız" diye konuştu.

'KENT SORUNU KENT PLANLAMASI İLE ÇÖZÜLÜR'

"Biz adalet, barış dedikçe onlar beka sorunu diyorlar" diyen Temelli, "17 yıldır ülkenin başındasın. 17 yıldır bu ülkenin beka sorunu varsa gideceksin o zaman, seçime neden gidiyorsun. Bu ülkede yönetememe sorunu var. Bu ülkeyi yönetseler meydanlarda bu kadar işsiz mi olur? Evine yılda 9 bin dolar giren var mı? 90 dolar gören var mı? Yönetemediğiniz için bu kadar işsizlik, yoksulluk var" dedi. İstanbul'da doğanın talan edildiğini kaydeden Temelli, "Kuzey Ormanları diye bir yer kalmadı. Yok, üçüncü havalimanı, yok üçüncü köprü diyerek yandaşlarını zengin ettiler. Nerede görülmüş yol yaparak, trafik sorununun çözüldüğü. Şehir planlaması ile çözülür" dedi.

AKP'nin "HDP'nin oyları haram" sözlerini hatırlatan Temelli, "Bizim oylar haramsa neden gidiyorsun Şırnak'a. Bizim oylarımız anamızın ak sütü gibi helaldir" dedi.

'SİYASETİ BU DİLDEN KURTARACAĞIZ'

Erdoğan'ın Temelli hakkında "Kürt bile değil" sözlerini hatırlatan Temelli, "Sanki biz insana yaklaşırken kimliği ile yaklaşıyoruz. Biz kimliği ile değil, insan gözü ile bakıyoruz. Çok istiyorsa söyleyeyim, ben Kürt'üm, Türk'üm, Türkiyeliyim. O yüzden diyorum ki edep yahu edep. Onun için diyorum ki siyaseti bu dilden, üsluptan kurtarma zamanıdır. Siyaseti bu anlayıştan kurtarmak da bizim boynumuzun borcu olsun. Onlar bu utançla yaşasınlar. Mitinglerde sabahtan akşama kadar bizi gösteriyor. Sen bizi ne gösteriyorsun, biz dün ne dediysek, bugün de, yarın da söyleyeceğiz. Ama siz dün dediklerinizi, hele bir birinize dediklerinizi sinevizyonda gösterebiliyor musunuz? Bir tanesini gösterin. Onun için diyoruz HDP'nin sesine kulak verin, HDP hakikatin sesidir" dedi. 

'MEDYAYI DA ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Medyanın partilerine dönük saldırılarına ve hedef göstermelerine tepki gösteren Temelli, "Bu yalan, saldırı öyle bir hal aldı ki, artık yandaş medyada bunların değirmenine su taşıma derdinde. Bu ülkede basın özgürlüğünü yeniden var edeceğiz. Hakikati yok sayıp, yalanı manşete taşıyanlara ufak bir cevabımız var; bugünler geçer, çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız, aynalara nasıl bakacaksınız? O yüzden diyoruz ki medyanın yüzde 96'sı ipotek altındadır. Bizler medyayı da, basını da özgürleştireceğiz. Medyaları ile halkı aldattılar, sonra tabanlarını aldattılar, şimdi de kendilerini aldatıyorlar. Bununla iktidarlarını devam ettireceklerini sanıyorlar. Taşıma su ile, taşıma miting ile değirmen dönmez" ifadelerini kullandı.

'31 MART'TA SANDIĞA GİDECEĞİZ'

31 Mart'ta sandıklara gitme çağrısı yapan Temelli, "Doğamızı, ağaçlarımızı, kentimizi kurtarmak için sandığa gideceğiz. Kentimizi de, kendimizi de biz yöneteceğiz. Kayyum atanan belediyelerimizin hepsini kazanacağız, kayyumun kırıntısı bile kalmayacak. Van'a, Amed'e, Kars'a giden var mı oy kullanmaya? Süpürgelerinizi almayı unutmayın. Tüm kayyumları süpüreceğiz. İstanbul'da da belediye meclislerinde yer alacağız, yönetimlerde yer alacağız. Demokrasi güçleri yaşadığımız kentlerde iktidara gelecek. Demokrasi güçlerini hep birlikte tüm ilçelerde ve illerde AKP-MHP iktidarına karşı iktidara taşıyacağız" dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı