Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Dersim'in Akpazar beldesinde halkla buluştu.

Temelli, “"Bu iktidar cenazeleri kaçırıp, zifiri karanlıkta defin edilmesi için baskı yapıyor. İnsanların defin hakkını engelliyor, gasp ediyor. Dini siyasete alet eden bir iktidar var karşımızda. Aynı siyaset, Alevi toplumunu da ikinci sınıf vatandaş olarak görmekte, haklarını gasp etmektedir. Tüm bunlara dur deme zamanı gelmiştir. Güç birliklerimizle, ittifaklarımızla yan yana gelerek, bu iktidara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz” dedi.

 ‘TEKÇİLİĞE KARŞI EN İYİ CEVAP DERSİM’DEN’

Temelli'yi "Leyla Güven onurumuzdur" sloganlarıyla karşılayan halk, yoğun kar yağışı altında halaya durdu.

HDP’nin Akpazar Belediye Eşbaşkan Adayları Songül Doğan ve Ömer Çelebi’nin halkı selamlamasının ardından kitleye hitap eden Temelli, iktidarın topluma tekçiliği dayattığını kaydederek, “Demokrasi Güç Birliği ile tekçiliğe karşı en iyi cevabı Dersim'den, Akpazar'dan veriyoruz” dedi.

ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

137 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'in direnişini hatırlatan Temelli, şöyle konuştu:

“Onun direnişi mücadelemize ruh katıyor. Binlerce arkadaşımız cezaevinde açlık grevinde, yüzlercesinin durumu ağır. Dünyanın birçok yerinde insanlar açlık grevinde. Bir kez daha Adalet Bakanlığı'na sesleniyoruz: Siz bu hukuksuzluğa devam ettikçe, bu ülke daha kötü bir yere gider. Bu hukuksuzluk devam ettiği için iki insan cezaevinde yaşamını yitirdi. Biz kimseyi yitirmek istemiyoruz."

'DEFİN HAKKI GASP EDİLİYOR'

"Türkiye'nin her yerinde Leyla Güven'in sesine ses katmalıyız, açlık grevinde olan arkadaşlarımızın direnişine direniş katalım" diyen Temelli, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için cezaevinde yaşamına son veren Ayten Beçet'in cenazesinin polisler tarafından zorla alıkonularak, defnedilmesine tepki göstererek, şöyle devam etti:

"Bu iktidar cenazeleri kaçırıp, zifiri karanlıkta defin edilmesi için baskı yapıyor. İnsanların defin hakkını engelliyor, gasp ediyor. Dini siyasete alet eden bir iktidar var karşımızda. Aynı siyaset, Alevi toplumunu da ikinci sınıf vatandaş olarak görmekte, haklarını gasp etmektedir. Tüm bunlara dur deme zamanı gelmiştir. Güç birliklerimizle, ittifaklarımızla yan yana gelerek, bu iktidara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz.”

Temelli, Dersim'deki mitinge katılmak için kent merkezine gitti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı