Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, miting ve halk buluşmalarına Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gidin” sözlerini hatırlatan Temelli, “Biz hiçbir yere gitmiyoruz. Buradayız. Sadece 31 Mart’ta sandıklara gideceğiz. İstanbul, İzmir’de olan Bazitlilere, Ağrılılara sesleniyorum. 31 Mart’ta Ağrı’da olun” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim otobüsüne çıkarak kitleyi selamladı. Temelli sözlerine “Bazîd Serhad’ın merkezi demek, Bazîd demek Ehmedê Xanî’nin kenti demek, Bazîd demek Kürt kültürünün merkezi demek. Bizim ölümle değil yaşamla işimiz var. Biz yaşamı var edeceğiz. Ehmedê Xanêlerden aldığımız mirası böyle taşıyacağız” şeklinde başladı.

‘TEK DİYE DİYE TEK KALDI’

Ülke halklarının kendi dili ve kültürü ile yan yana yaşayabileceğini ifade eden Temelli, “Toplumsal barışı yok ettiler. Siyasetçilerin görevi toplumsal barışı var etmektir. Bugün iktidar dilimizi, kimliğimiz yok sayıyor, tekçiliği dayatıyor. Kimse bunu kabul etmez. Tekçiliği dayata dayata tek kaldı. AKP’yi 71 kişi kurdu, şimdi 2 kişi kaldı. Tek diye diye kendisi de tek kaldı” dedi.

‘TALEBİ GÖRMEMEK BARIŞI YIKMAKTIR’

İmralı tecridi sona ermeden Türkiye’ye barış, demokrasi ve huzurun gelmeyeceğini söyleyen Temelli, “Selam olsun Leyla Güven’e, selam olsun tüm açlık grevcilerine. Leyla Güven onurumuzdur. Leyla Güven gibi açlık grevinde olan tüm arkadaşlarımız onurumuzdur. Dün Dersim Dağ milletvekilimiz de açlık grevine başladı. Talepler meşrudur. Bu talebi görmemek toplumsal barışı görmemektir, toplumsal barışı yıkmaktır” ifadelerini kullandı.

‘SANDIKTAN HDP ÇIKACAK’

AKP iktidarının ülkeye reva gördüğü rejimin kayyum rejimi olduğunu savunan Temelli, “Kayyum demek çöp, çukur, çamur demek. Kayyum demek, yolsuzluk demek. Bu çöp, çukura, çamura son vermek için 31 Mart’ta sandıklardan HDP’yi çıkaracağız, demokrasiyi çıkaracağız, Kürdü, Sünniyi Türkü ile bir araya gelerek sandıklardan HDP’yi çıkaracağız” diye konuştu.

‘HALKLARIN İKTİDARA GELMESİNDEN KORKUYORLAR’

Ortak vatanda çoğulcu, laik, demokratik bir cumhuriyeti birlikte var edeceklerini dile getiren Temelli, “O cumhuriyette kayyum olmaz, baskı zulüm olmaz. O cumhuriyette eşitlik, adalet olur, anadilde eğitim olur. 99’da yerel seçimlerde 37 belediye, 2019’da 59, 2014’te 102 belediye almışız. Şimdi daha fazla belediye alacağız. Onların korktuğu bu. Halkların iktidara gelmesinden korkuyorlar” ifadesinde bulundu.

‘ELLERİNDE BASKI VE ZULMÜN DIŞINDA BİR ŞEY YOK’

Doğubayazıt’ın sorunlarına değinen Temelli, şöyle devam etti:

“Sınır ticareti yapabiliyor musunuz? Bu sınırı kendi çıkarları için öldürdüler. Halkı yoksullaştırıyorlar. Bugün İşsizlikten en çok mağdur olanlar Kürt halkıdır. Nereye gidersek gidelim işsizlik, yoksulluk. Bunun için bir çözüm var mı ellerinde? Yok, ellerinde baskı var, zulüm var. Tüm bu zulme, baskıya son verme zamanı gelmedi mi? İşte 31 Mart’ta tüm bunlara son vereceğiz.

Buradaki Ayşe Zarakoğlu Hastanesi’ni kapatmış. İnsanlara hastaneyi bile çok görüyorlar. Toplumun sağlık hakkına göz diktiler. Bizler sağlık evleri, sağlık ocakları kuracağız. Halkın sorunlarına mahallede, ilçede müdahale edeceğiz. İnsanlar hastane, doktor için başka kentlere gitmeyecek. Bunların derdi sadece ticaret, halkın sağlığını bile ticaret olarak ele alıyorlar. Halkın sağlığını düşünen yok. Bunların hepsine çözüm var. Hepsini birlikte çözebiliriz. Hem iş, ekmek hem sağlık hem de eğitim konusunu çözebiliriz.”

‘BEKA SORUNU DEĞİL AKP-MHP SORUNU VAR’

“HDP halktır halk burada” sözleriyle devam eden Temelli:

 “Halksız kalmış. O kadar halksız kalmış ki kendisini dinleyen yok. Bütün televizyonları ele geçirmiş, her gün televizyonda. 3 saat, 4 saat anlatıyor da anlatıyor. Dinleyen var mı? Çünkü cumhurbaşkanı değil. Bir partinin lideri olarak konuşuyor. Onu da yapamıyor. Artık toplum yalanı dinlemiyor. Reytingleri ölçmüşler 51’inci sırada çıkmış, yarın bir daha ölçseler 81’inci sırada çıkacak. Artık halk yalana doydu. 17 yıldır iktidardalar daha da çıkıp beka sorunu var diyorlar. Beka sorunu varsa sizin beka sorununuz var. Bizim bir beka sorunumuz yok. Bizim bir AKP-MHP sorunumuz var. Bundan kurtulmanın yolu var o da demokrasidir. Sandıkla geldiniz sandıkla gideceksiniz. Artık bitti. Halk size tepkisini sandıklarda çok güzel verecek. Halkın iradesi karşısında hiçbir güç duramaz. Her yerde sandıklara gideceğiz. Çünkü biz Türkiye’nin yegane partisiyiz. Halkın hakkını savunmaya devam edeceğiz”