HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, "Referandumda 'hayır' çıkarsa iç savaşa hazırlanın" diyen AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in sözlerini meclise taşıdı.

Başbakan Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Taşdemir, seçmenlerintehdit edildiğini söyledi.

Taşdemir ayrıca “Halk Özel Harekat” iddialarını da sordu.

Taşdemir'in Başbakan tarafından yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

1-Referandumda “hayır” oyu vereceğini açıklayanlara yönelik baskılar, YSK’nın Seçim iş ve işlemlerinin yönetimi ve uygulanmasına yönelik olarak yayınladığı genelgelerle ne kadar uyuşmaktadır? Kamu yöneticilerinin ve siyasetçilerinin kendi hazırladıkları yasal düzenlemeleri ihlali, seçimlerin ve siyasetçilerin güvenirliği açısından nasıl yorumlanmalıdır?

2- Basında “Halk Özel Harekat” adı altında paramiliter bir yapılanmanın olduğu, sivillerin zaman zaman kamplarda silah eğitimi aldığına yönelik ifade ve fotoğraflar basına yansımıştır. Bu konuda herhangi bir adım atılmış mıdır?

3- ‘Cumhurbaşkanının Evet' kampanyası yürüteceğini açıklamasının, mevcut Anayasanın 'tarafsızlık' ilkesini çiğnemek anlamına geldiği yönünde eleştiriler bulunmaktadır. Aksi takdirde Cumhurbaşkanı’nın gündemde olan Anayasa taslağına göre hareket ettiği düşünülmektedir. Bu durumda, anayasa referandumdan önce hukuk dışı yollarla uygulamaya mı konulmuştur?

4- AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem başta olmak üzere AKP’li siyasetçilerin iç savaş tehdidinde bulunabilmesi, şantaja başvurması, Hükümetin bu tür önleyecek bir ilke belirlemediği izlenimini doğurmaktadır. Kamuoyuna bu konuda bir açıklama yapılması düşünülmekte midir?