TBMM'de görüşülen ve Cumhurbaşkanlığı sistemini de içeren anayasa değişikliği teklifinin 6'ncı maddesinin görüşüleceği oturum gergin başladı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın, bugünkü bileşimi açmasıyla Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşülmesiyle ilgili 6. madde görüşmeleri başladı.

Gündemle ilgili konuşmalar sürerken, dün gece yarısı Meclis genel kurlunda AKP’li bir milletvekilinin çıkan kavga sırasında bacağının ısırılması iddiasıyla ilgili tartışmalar başladı.

Bu sırada AKP Antalya Milletvekili Gökçen Enç ve İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, üzerinde köpek resmi de bulunan 'Köpek Giremez' yazılı pankartları basın locasına doğru kaldırdı.

Milletvekillerinin kaldırdığı pankartlar, muhalefet ve iktidar partileri arasında sözlü tartışmalara neden oldu. Birleşim, AKP ve CHP'li milletvekillerinin karşılıklı suçlamalarına sahne oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bir bardak çayımızı içmeye gelenler, dün buraya kanımızı içmeye gelmişler" deyince tartışmanın dozu arttı.

TBMM Başkanvekili, Genel Kurul'da tartışmaların dozu artınca birleşime 10 dakika ara vermek zorunda kaldı. Birleşim verilen aranın ardından yeniden başladı.

Anayasa değişiklik teklifinin altıncı maddesi oylanmaya başlandı.