Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Washington hattındaki 'Brunson gerilimi'ne dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, ev hapsinde bulunan ABD'nin Rahip Adrew Brunson için Türkiye'yi tehdit ettiğini hatırlatırken "Kusura bakmasınlar, tehdit diline prim vermeyiz" dedi.

ABD'nin yaptırım tehdidine her türlü cevabın Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde söylendiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bize böyle tehdit ifadeleriyle yaklaşma, kimseye bir şey kazandırmaz. Biz bugüne kadar ABD ile NATO'da en güzel dayanışmayı ortaya koyduk, Kore'de onlarla beraber olduk, onlarla birlikte birçok mücadeleyi verdik. Hala NATO'da en üst düzeyde dayanışmayı ortaya koyan Türkiye'ye böyle bir tehdit dili kullanmak yakışmaz. Böyle bir tehdit diline de kusura bakmasınlar pek prim vermeyiz. Bizlerin karakterini zaten onların çok iyi bilmesi gerekiyor. İkili olarak da görüştük. Cumhurbaşkanlığı Sözcümüzün, TBMM Başkanımızın açıklamaları var. Tek dille bu konudaki kanaatlerimizi paylaşıyoruz. Temenni ederim ki bugün Türkiye'de ziyaretler var… Dışişleri Bakanım, ABD Dışişleri Bakanı ile bir araya gelecekler.

'DİNİ AZINLIKLARIN DÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA ÇOK MANİDAR'

Dini azınlıkların malum dün yaptıkları açıklama çok çok manidar. Türkiye'nin dini azınlıklara yönelik en ufak bir sorunu yoktur. Türkiye'nin dini azınlıklara yönelik sorunu yoktur. ABD'de, siyonist anlayışın tehditkar dil kullanmasını kabul etmek mümkün değil."

İzmir'de yargılanan ve casusluğun yanı sıra hem FETÖ yapılanması hem de PKK adına suç işlemekle suçlanan Brunson'ın 35 yıla kadar hapsi isteniyor. Yaklaşık 2 yıl cezaevinde tutulan Brunson için 25 Temmuz'da ev hapsi kararı çıkmış, Brunson'ın avukatlarının ev hapsi için yaptıkları itiraz dün mahkeme tarafından reddedilmişti. ABD, Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulayacağını açıklamıştı.

Kaynak: Sputnik