Başbakan Erdoğan, 14 gün sonra Meclis'te dün yemin eden CHP'ye "çark etti" dedi, çok sert sözlerle yüklendi: "Arkadaş siz doğru değilsiniz, sözünüzde durmuyorsunuz, omurgalı değilsiniz..."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 14 gün sonra Meclis'te dün yemin eden CHP'ye yüklendi. "Çark ettiler" diyen Başbakan Erdoğan, daha sonra ise Meclis boykotu devam eden BDP'ye yüklendi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Bu arkadaşlarımız yemin etmeden Meclis'e girmeyiz dediler. Dün geldiler ve Meclis'te yeminlerini ettiler. İşte bu. Benim halkım bunu görmüyor mu, görüyor. Arkadaş siz doğru değilsiniz, sözünüzde durmuyorsunuz, omurgalı değilsiniz diyorlar.

Bir boykot icat etti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi. Nitekim dün CHP bu yanlıştan döndü ve yemin ederek milli iradenin gereğini yerine getirdi.

CHP'nin bu sefer ki çark edişini hayırlara vesile olmasını istiyoruz.

BDP'nin de bir an önce yemin etmesini hatta önce Meclis'e kayıt yaptırmalarını istiyoruz. Onlar için de geç oluyor. Meclis tatile girmeden yapmalılar yoksa yemin etmemiş milletvekili olarak arazide dolaşmasınlar.

Seçim öncesinde istismar, iftira, tahrik unsuru olarak AK Parti'nin Doğu'dan çekildiğine dair yorumlar yapıldı. Partimizin başkanlıklarına molotofkokteyli atılmasından, taşlanmasına kadar birçok baskı yapıldı. Bütün bunlara rağmen AK Parti Doğu ve G.Doğu'nun 70 milletvekilini almıştır, tüm Türkiye'de olduğu gibi bölgede de birinci parti olmuştur. BDP'nin iddiası gibi "Ben Kürtlerin temsilciyim" iddiasını boşa çıkarmıştır. Demek ki böyle bi şey yok. Ben bu yetkimi AK Parti'ye verdim demiştir seçmen.

BDP'nin tıpkı CHP gibi hukuku adeta hiçe sayarak Meclis'e gelmemesi demokrasiyi inkardan başka bir anlama gelmez. Göreceksiniz onlar da er ya da geç gelip, CHP gibi yemin edecekler. BDP olmasa da bu Meclis çalışmaya ve hizmetini yerine getirmeye devam edecek. Bunu CHP için de söyledim.

Biz ne kuru tehditlere pabuç bırakırız, ne de yolumuzdan döneriz. Eğer BDP'li arkadaşlar CHP'li arkadaşlar gibi biraraya gelip bu adımı atalım diyorlarsa 'hay hay' bu adımı atalım ama bizden içerideki arkadaşlar için yargı düzenlemesi yapmamızı istiyorlarsa kusura bakmasınlar bu artık yargının sorunudur."