CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, koalisyon için geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği yüzde 60’ı işaret etti. Tanrıkulu, “Bu parlamento aritmetiği içerisinde mutlaka bir hükümet çıkacaktır. Tabii ki bizim önceliğimiz, ne kadar Davutoğlu karşı çıksa da, yüzde 60’lık muhalefet blokunun bir hükümet kurmasıdır” diye cevap verdi.

Evrensel’de yer alan habere göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 25. dönem İstanbul milletvekili seçilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu mazbatasını aldı. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Tanrıkulu, İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül’den mazbatasını aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Tanrıkulu, “Parlamentoda geçen dönem nerede bir insan hakları ihlali varsa yetişmeye çalıştım. Gidemediğim yerleri de soru veya araştırma önergeleriyle, yasa teklifiyle meclisin gündemine getirmeye çalıştım. Hükümeti bu şekilde denetlemeye çalıştım. Bazıları milletin malından mülkünden çalarken, biz zamanımızdan çaldık ve milletvekilliğinin hakkını yerine getirmeye çalıştık. Umarım bu dönem insan hakları ihlallerini onaracak bir hükümette Cumhuriyet Halk Partisi olur. Biz de geçen dönemin tahribatını gidermek için parlamentoda devam ederiz” dedi.

Hükümetin hangi partiler arasında kurulacağı yönündeki görüşü sorulan Sezgin Tanrıkulu, “Bu parlamento aritmetiği içerisinde mutlaka bir hükümet çıkacaktır. Tabii ki bizim önceliğimiz, ne kadar Davutoğlu karşı çıksa da, yüzde 60’lık muhalefet blokunun bir hükümet kurmasıdır” diye cevap verdi.

Kılıçdaroğlu “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına değindi ve ''Seçim sonrasında yüzde 40’lık ve 60’lık denge oluştu. Ve hükümet kurma görevi yüzde 60’lık bloka düşüyor. İlkelerimizi koyalım o çerçevede bir araya gelelim.” demişti.