Referandum çalışmaları için Diyarbakır’a giden CHP heyetinde yer alan İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, iktidar partisinin kriz ithal ederek, mağduriyet yaratmak istediğini söyledi.

Diyarbakır’da bulunan CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Murat Emir, Necati Yılmaz ve Ali Demirçalı il yöneticileriyle birlikte il örgütünde basın toplantısı düzenledi.

Diyarbakır, Batman ve Urfa’da halkla bir araya geleceklerini ve “Hayır” için nedenlerini anlatacaklarını dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, televizyon kanallarının tek ses olarak yayın yaptığını ve başka kimsenin sesinin duyulmadığını söyledi.

Tekin, iktidarın son günlerde “faşizm” kelimesini kullanmasının çok önemli olduğunu, ancak Türkiye’de yaptıklarını da unutmaması gerektiğini ifade etti.

Tekin, “1 Kasım seçimlerinde terör saldırıları sonrasında AKP’nin oy oranlarının arttığı gibi söylemlerini bugünlerde de ‘Oylarımız artıyor’ söylemi utanç verici bir durumdur. Bir yandan yurtdışında her etkinlikleri iptal ediyor, bir yandan da ‘Oy oranımız artıyor’ söylemi insani değildir. 18 madde hiç kimsenin derdine derman olmaz. İktidar ve Erdoğan 18 maddeyi anlatamadığı için CHP’ye saldırıyor. 18 madde uğruna ülke zor duruma sokulmak isteniyor” dedi.

‘BİR PARTİNİN TECRİT EDİLMESİ KABUL EDİLMEZ’

Diyarbakır’da halkın iradesiyle seçilmiş bir partinin tecrit edilmesini kabul edilemez bulan Tekin, seçilmişlerin tutuklanmasını, belediyelere kayyım atanmasını da doğru bulmadıklarını söyledi. Tekin, “Başbakan ‘Belediyeler teröre yardım ediyor’ diyor. Sayıştay denetlemiyor mu? Öyle bir şey varsa ve yapılmıyorsa başbakan da suç ortağıdır. Yoksa öyle bir şey haksızlık yapılıyor. Milletin iradesi gasp ediliyor” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise şunları söyledi: “Çok yakın bir zaman önce Meclis önünde sivil toplum örgütleri, Ankara Üniversitesi’nde bir protesto eylemi yaptık. Polislerin üzerimize kurt köpeklerini nasıl saldıklarını bir hatırlayın. İktidar partisi sütten çıkmış ak kaşık değildir. Türkiye’de muhalifler, yüzlerce gazeteci cezaevinde, akademisyenler görevden alındı. Bu kadar sorun var. Bunu görmek lazım. Bugün iktidar partisi içerden bir mağduriyetten bir şey çıkaramıyor. Kriz ithal ediyor. Dışişleri Bakanı sokak ağzıyla konuşuyor. Bu krizi de bilerek yapıyor. Diyarbakırlıların, bölgenin tüm bunların farkındadır. Bölgede yaşananları biliyoruz, mağduriyetler giderilmedi. Biz CHP olarak da buradayız. 16 Nisan’da yaşananlara dur diyeceğiz.” (Kaynak: Dihaber)