CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Beyoğlu Kamer Hatun Mahallesi Muhtarı Hatice Bender'in Muhtarlar Toplantılarına katılmayan sayılı Muhtarlar arasında olması ve sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı yorumlar gerekçe gösterilip "devlet büyüklerine hakaret" suçlamasıyla tutuklanmasını Meclis'e taşıdı.

Tanrıkulu, “AKP Hükümeti ile aynı görüşü paylaşmayan ve muhalif olarak görülen vatandaşlar, birtakım gerekçeler ile tutuklanacak mıdır?” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, muhtar Bender'in 1 Eylül 2014 - 29 Ocak 2017 tarihleri arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre toplam kaç kişi 'devlet büyüklerine hakaret' suçlamasıyla tutuklanmış, bunlardan kaçı halen cezaevindedir?” diye sordu.

Tanrıkulu, AKP Hükümeti ile aynı görüşü paylaşmayan ve muhaliflerin neden tutuklandığının açıklanmasını isteyerek, ““Referandum için 'Hayır' kampanyası yürüten vatandaşlara karşı başlatılan linç girişiminin durdurulması için tarafınızdan talimat verilecek midir?” dedi.

Tanrıkulu, Anayasa referandumuna gidilirken 'Evet' kampanyası başlatan  kaymakam ve valilerin de hatırlatarak, “Üst düzey bürokratların referandum için sosyal medyada başlattığı ‘Evet' kampanyasına katılarak adeta bir siyasi figür gibi görüş bildirmesi hususunda ne tür işlemler yapılacaktır?” sorusuna yanıt istedi.

(Kaynak: Evrensel)