Melih Gökçek’in ‘Seçime 15 gün kala suikastlar olacak. Vasiyetimi yazdım’ şeklindeki sözlerine BDP’li Altan Tan'dan yanıt geldi: "Türkiye’de bir mermiyi boşa harcayacak adam yok, rahat yatsın…"

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, dün MHP’ye yapılan silahlı saldırı hakkında “Vefat eden kişiye Allah’tan rahmet diliyorum. Bu seçim döneminde her türlü provokasyon, her türlü tahrik bunların hepsi mümkün. Bunlardan kaçınmak lazım. Doğru düzün demokratik barış içinde bir seçim geçirmek istiyoruz. Bu olayları kim yapıyor bunun ortaya çıkartılması lazım. İçişleri Bakanı da ortada yok. Bu tip olayları asla tasvip etmiyoruz. Bu tahriklerin spontane bile olsa mutlaka engellenmesi lazım” dedi.

Bir gazetecinin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisine de suikast düzenlenebilir yönündeki açıklamalarını hatırlatması üzerine Altan Tan, “Melih Gökçek’e hiçbir şey olmaz rahat olsun. Türkiye’de bir mermiyi boşa harcayacak adam yok, rahat yatsın”diye cevapladı.