Taksim ve Kadıköy’de, Kobani'nin IŞİD'den temizlenmesini kutlayan yüzlerce kişiye polis saldırdı.

HDP'nin çağrısıyla Galatasaray Lisesi önünde toplanan yüzlerce kişi davul ve bendirler eşliğinde uzun süre halaylar çekti. "Biji berxwedana Kobanê" ve "Biji berxwedana YPG" sloganları atan kitlenin çevresi polis ablukasına alındı.

POLİS KUTLAMA HALAYINA SALDIRDI

YPG bayraklarının açıldığı kutlamada halay çekildiği sırada Galatasaray Meydanı'nın Tünel'e ve Taksim Meydanı'na çıkan her iki tarafına da TOMA'larla birlikte barikat kuran polis, "dağılın" anonsu yaptı.

Kalkanlarla her iki taraftan da sıkıştıran polis, kitleyi Tarlabaşı'na doğru sürdü. Kitlenin sloganlarla Tarlabaşı'na yürüyüşe geçtiği sırada Emniyet Amiri, HDP İstanbul il yöneticisi Suat Çorlu'yu sözlü sataşmada bulundu.

KADIKÖY’DE GAZ BOMBALI SALDIRI

Kadıköy'de de yüzlerce kişi Altıyol'da bulunan Boğa Heykeli önünde bir araya geldi. Zaferi selamlayan sloganlar atan yüzlerce kişinin havaya attığı havai fişekler nedeniyle polis saldırısı başladı. Uzun süre halaylar çekerek ve sloganlarla kutlamasını sürdüren kitle polisin gaz bombalı saldırısı üzerine Bahariye Caddesi'ne çekildi. Polis saldırısı nedeniyle ara sokaklarda çatışmalar yaşanmaya başladı.

İstanbul'da Taksim ve Kadıköy'ün yanı sıra Karayolları Mahallesi ve Şirinevler Meydanı başta olmak üzere çok sayıda ilçede kutlamalar başladı. (ETHA)