Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yemen’de ortaya çıkan gelişmeler ve bu ülkeye Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin askeri müdahalesi nedeniyle iptal edilebileceği tartışmalarına neden olan İran ziyaretinin programı netleşti.

Aydın Hasan’ın Milliyet’te yer alan haberine göre Erdoğan 6 – 7 Nisan tarihlerinde İran’a resmi ziyarette bulunacak.

Suudi Arabistan öncülüğündeki çoğunluğunu Arap ülkelerinin oluşturduğu koalisyon güçleri, Yemen'e askeri müdahalede bulundu. Hava harekatı olarak başlayan bu müdahaleyi Türkiye de, operasyonun içinde muharip güçleri ile yer almasa da destek olacağını duyurdu.

Ankara’nın bu duyurusunun ardından Erdoğan’ın “İran ve terörist gruplar Yemen’den çekilmeli” sözleri iki ülke arasındaki lişkileri gerdi. Erdoğan ayrıca, Yemen’de Husilere karşı başlatılan operasyona lojistik destek verilebileceğini de net ifadelerle açıkladı.

Erdoğan’ın bu sözlerine tepki İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur’dan geldi. İran merkezli Tasnim haber Ajansı’na konuşan Hakikatpur, “Erdoğan’ın İran karşıtı sözlerinin ardından Tahran’a yapacağı ziyaretin her hangi bir getirisi olmayacak bu yüzden bu sefer ertelenmeli” demişti.

Erdoğan, bu gelişmeler üzerine "Bizim ziyaretlerimizi o tür kişiler belirleyecek değil. Gideriz veya gitmeyiz. Biz programımızı aynen koruyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Akşam saatlerinde Erdoğan'ın İran programı netlik kazandı.

İlgili Haber: Erdoğan ısrarcı: İran'a gideriz veya gitmeyiz, bunun kararını biz veririz