İspanya'da, Yunanistan'da seçimi kazanarak iktidara gelen Radikal Sol Koalisyon'u (SYRIZA) örnek alan Podemos Partisi, İspanya'nın başkenti Madrid'de büyük bir miting düzenledi.

Syriza'nın "kardeş partisi" olarak adlandırılan, Yunanistan'daki seçim kampanyalarında bu partiye açık destek veren Podemos’un "Değişim Yürüyüşü"ne katılan on binlerce kişi kentin merkezindeki Puerta del Sol Meydanı'nda toplandı.

Mitingde bir konuşma yapan Podemos lideri Pablo Iglesias, ekonomide kemer sıkma dönemine son verme vaadiyle iktidara gelen SYRIZA'yı övdü.

Pablo Iglesias, Avrupa'da değişim rüzgarının esmeye başladığını söyledi.

Katılımın çok fazla olduğu mitingin bir karnaval havasında geçtiği bildirildi. Miting, Podemos'un bugüne kadar düzenlediklerinin en büyüğü.

BAZI KAMUOYU ARAŞTIRMALARINDA ÖNDE

İspanya'da, Podemos Partisi'nin kurulmasının üzerinden bir yıl bile geçmedi. Ülkede bu yıl genel seçimler yapılacak. Yapılan bazı kamuoyu araştırmaları Podemos'u önde gösteriyor.

Podemos'un 36 yaşındaki lideri Pablo Iglesias, iktidara gelmesi halinde İspanya'nın borcunun bir kısmının silinmesi için çalışacaklarını söylüyor.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ise ülke halkını Podemos'u destekleyerek "Rus ruleti oynamamaları" yolunda uyardı. Rajoy, partinin "ayı ve güneşi vadettiğini" ancak verdiği sözleri yerine getiremeyeceğini söyledi.

İspanya geçen yıl 2008'deki mali krizden bu yana ilk kez resesyondan çıkmıştı. Ancak ülkede işsizlik oranı hala yaklaşık yüzde 25. (BBC Türkçe)