Yunan Haber Ajansı ANA-MPA'ya göre Çevre ve Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis, Kamu Enerji Şirketi PPC ve dağıtım şirketi ADMIE'nin özelleştirilmesinin durdurulacağını söyledi.

Lafazanis "Yunan halkına yardımcı olmak için elektrik ücretlerini azaltıp, rekabeti artırmaya çalışacağız" dedi.

Lafazanis özelleştirmenin durdurulmasının Avrupalı ortaklarıyla sorun yaratıp yaratmayacağı yönündeki soruyaysa, hükümetin sadece kendilerini seçen Yunan halkına karşı sorumlu olduğu yanıtını verdi.

Durdurulan bir diğer özelleştirme süreci ise ülkenin en büyük ticari limanı olan Pire Limanı özelleştirmesi oldu.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Yunanistan'ın yeni Denizcilik Bakanı Theodoros Dritsas, Selanik Limanı özelleştirmesinin de durdurulduğunu açıkladı.

Yunanistan 2010'da Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) oluşan troykayla pazarlıkları sonucu kurtarma kredisi karşılığında büyük bütçe kesintilerine gitti ve kamu varlıklarının da özelleştirilmesi süreci başladı.

'TEMERRÜDE DÜŞMEYECEĞİZ'

Yunanistan'ın yeni Başbakanı Alexis Tsipras seçilmesinin ardından kabinesine yaptığı ilk konuşmada ülkesinin temerrüde düşmeyeceğini söyledi.

Tsipras ülkesinin alacaklılarıyla 240 milyar Euro tutarındaki kurtarma kredisini müzakere edeceğini belirtti.

Tsipras, "Her iki tarafa da zarar verecek bir çatışmaya girmeyeceğiz, ancak boyun eğme politikasına da devam etmeyeceğiz" dedi.

AB Yunan hükümetine taahhütlerini yerine getirmesi uyarısında bulunmuştu. Temerrüde düşülmesi Yunanistan’ı Euro’dan çıkmaya zorlayabilir. (BBC Türkçe)