Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Hatay İl Örgütü üyeleri, IŞİD’in Kobani’deki katliamlarını ve 2 Ekim'de Meclis'e gelecek olan savaş tezkerelerini protesto etmek için il binalarında 2 günlük açlık grevine başladı.

Yapılan basın açıklaması ile başlayan açlık grevinde, açıklamayı SYKP Parti Meclisi üyesi Sevgi Kurtdere yaptı.

AKP hükümetinin savaş politikasından vazgeçmeyeceğini ve her TBMM'nin açılışı döneminde yaptığı gibi yine savaş tezkerelerini Meclis'e sunduğunu ifade eden Kurtdere, "Ortadoğu'da savaşı en az IŞİD kadar isteyen AKP tüm hazırlıklarını bu yönde yapıyor. Türkiye halkları savaş istemiyor. Bu nedenle Meclis'teki vekiller halkın sesini dinleyip tezkereyi ret etmelidir. Az da olsa vicdan sahibi iseniz bunu yapmalısınız" dedi.

Halkların kurtuluşunun, savaş politikalarında, savaş tezkerelerinde ve sınırda dayanışmaya gidenlere saldırmakta olmadığını aktaran Kurtdere, "Halkların kurtuluşu aynen Rojava'da olduğu gibi dayanışma, Kobané'de olduğu gibi direniştir. IŞİD saldırısını Şengal'de püskürten halklar, Kobané'de büyük bir direniş sergiliyorlar. Bu direnişe Türkiye halkları desteğini ve dayanışmasını sunarken, AKP hükümeti ve asker IŞİD'e karşı direnen YPG'yi top atışına tutuyor. Sınırda bekleyen halklara saldırıyor, dayanışma için gidenlere gaz bombaları ile saldırıyor" dedi.

'TAMPON BÖLGE İŞGAL ANLAMINA GELİR'

Türkiye'nin tampon bölge girişimlerinin Rojava'yı işgal anlamına geldiğinin altını çizen Kurtdere, "Bilinmelidir ki, IŞİD vahşeti Kobané'de durdurulamazsa Urfa'ya, Adana'ya, Hatay'a sıçraması, metropollerde terör eylemleri yaşanması an meselesidir" dedi.

IŞİD'in, Kobanİ kadar Hatay için de büyük bir tehlike olduğuna dikkat çeken Kurtdere, PYD dışında hiç kimsenin bu ölüm ve tecavüz makinesi olan IŞİD ile mücadele etmediğini söyledi.

IŞİD bütün Ortadoğu için bir tehlike olduğunu, Kürtler'den sonra saldırılarını tekrar Şiilere ve Alevilere yönlendirileceğinin altını çizen Kurtdere, çözümün halkların IŞİD'e, emperyalistlere ve onların taşeronu hükümete karşı birleşik mücadele vermekten geçtiğini söyledi. (DİHA)