Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) kurucusu ve MYK üyesi Mustafa Kahya bu sabaha karşı yoğun bakımda olduğu hastanede hayatını kaybetti.

Kahya'nın cenaze töreni perşembe günü Ankara'da düzenlenecek.

Mustafa Kahya’nın ölümü üzerine SYKP Merkez Yürütüme Kurulu’nun yaptığı açıklama şöyle:

"11 Eylül 2014’te geçirdiği beyin enfarktüsü nedeniyle yoğun bakımda olan, partimizin kurucu üyelerinden ve halen SYKP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mustafa Kahya yoldaşımızı bu sabaha karşı kaybettik. Başta işçi sınıfımız olmak üzere tüm ezilenlere ve emekçilere, dostlarına, yakınlarına ve yoldaşlarına baş sağlığı diliyoruz.

Örgütlü mücadeleye katıldığı genç yaşlarından bu güne yaşamının her anını devrim ve sosyalizm mücadelesine veren Mustafa Kahya yoldaşımızın kaybı hepimizde büyük üzüntü ve acı yaratmıştır. Kahya Yoldaş, 12 Eylül darbesinin karanlık günlerinde, reel sosyalizmin çözülüşü sonrasında yaşanan Marksizmden ve sınıftan kaçışa ve son 30 yıldır ülkeyi kasıp kavuran şovenizme karşı, işçi sınıfına, enternasyonalizme ve devrimci mücadeleye olan derin bağlılığıyla her daim sosyalizm bayrağını dalgalandırdı. Kararlılığı, fedakarlığı, mütevaziliği, devrimci bilinci ve iradesiyle yeni kuşaklara örnek olan bir yoldaşımızdı. Anısı ezilenlerin ve emekçilerin kurutuluş mücadelesinin yolunu aydınlatacak!

Mustafa Kahya yoldaşımızı son yolculuğuna Ankara’dan uğurlayacağız. Yurt dışından ve ülkenin dört bir yanından gelecek yoldaşlarını, dostlarını da göz önünde bulundurarak uğurlama törenini 20 Eylül Cumartesi günü saat 13.00’da gerçekleştireceğiz. Uğurlama töreni Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Genel Merkez binasının önünde (Kızılay – Olgunlar sk.) gerçekleşecek. Törenin ardından Karşıyaka mezarlığında yoldaşımızı toprağa vereceğiz.

Tüm dostlarını, yoldaşlarını, emekçileri ve ezilenleri son yolculuğunda Mustafa Kahya yoldaşın yanında olmaya çağırıyoruz."